3.7.11

Τανκς γύρω από τη Χάμα αναπτύσσει ο στρατός της Συρίας...


Δυνάμεις τεθωρακισμένων και τανκς στις εισόδους της πόλης Χάμα στην κεντρική Συρία ανέπτυξε την Κυριακή ο στρατός της χώρας, όπως αναφέρουν οργανώσεις ακτιβιστών, ως απάντηση σε μεγάλη διαδήλωση κατά του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Δεκάδες άτομα συλλαμβάνονται στις... γειτονιές που βρίσκονται στα σύνορα της Χάμα. Φαίνεται ότι οι αρχές επέλεξαν την στρατιωτική λύση για να υποτάξουν την πόλη» δήλωσε στο Reuters ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ενενήντα επτά στρατιωτικά οχήματα ανάμεσα τους τεθωρακισμένα και οχήματα μεταφοράς προσωπικού με χιλιάδες στρατιώτες κατευθύνονται προς το Κιφρ Ρούμα. Εκατοντάδες κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους στο Κιφρ Ρούμα για να τους εμποδίσουν να περάσουν και οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν γύρω από την περιοχή» πρόσθεσε.

Η στρατιωτική παρουσία στην πόλη είχε ξεκινήσει να ελαττώνεται σχετικά τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά η πρόσφατη πολυπληθής διαμαρτυρία -μετά την οποία η Δαμασκός καθαίρεσε τον κυβερνήτη της περιοχής- έχει οδηγήσει, σύμφωνα με τις οργανώσεις αντιφρονοόυντων, σε ένταση των επιχειρήσεων.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: