26.7.11

Στον πρόεδρο της Βουλής η έκθεση του ΑΣΕΠ...


Στα χέρια του Φίλιππου Πετσάλνικου βρίσκεται η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ την οποία του παρέδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, Γιώργος Βέης.

"Η νέα γενιά χρειάζεται διαφάνεια και αξιοκρατία για τη στελέχωση του Δημοσίου" , δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, αναφέροντας ότι θα διαβιβαστεί σε
όλους τους βουλευτές, τα κόμματα αλλά και στην Κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι, "η λειτουργία του ΑΣΕΠ από το 1994 που συγκροτήθηκε ήταν μια επανάσταση για τα μέχρι τότε δεδομένα της πατρίδας μας, σε ότι αφορά στην αναγκαιότητα να υπάρξει διαφάνεια και αξιοκρατία στις προσλήψεις για το δημόσιο. Γι' αυτό θα πρέπει όλοι, και κυρίως το ίδιο το ΑΣΕΠ, να διαφυλάττουμε σαν "κόρη οφθαλμού" το κύρος και την αξιοπιστία του".

Ο Φιλ. Πετσάλνικος τόνισε επιπρόσθετα ότι το ΑΣΕΠ επιφορτίστηκε πρόσφατα με νέες αρμοδιότητες όπως η αξιολόγηση των υπαλλήλων που μετατάσσονται από υπηρεσίες και οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται, "πρόκειται για μια πολύ σημαντική διαδικασία. Η εποχή μας θα πρέπει πάση θυσία να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και αξιοκρατία και αυτό αφορά και στη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης. Είναι αυτό που χρειάζεται ο τόπος και κυρίως η νέα γενιά της πατρίδας μας".

Από τη μεριά του ο Γ. Βέης υπογράμμισε ότι το 2010 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά: " Ήταν μια χρονιά γεμάτη δουλειά, τόνισε, αφού εφαρμόστηκε ο νέος νόμος του ΑΣΕΠ με τις νέες ευθύνες και καθήκοντα και προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε όσο καλύτερα μπορούμε".



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: