12.7.11

Στα χέρια της Ασφάλειας κύκλωμα πλαστογράφων...


Δύο πλαστογράφους, ένας εκ των οποίων καταζητείται και από τις τουρκικές αρχές για ανθρωποκτονία, κατόρθωσε να συλλάβει η Ασφάλεια δυτικής Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν σήμερα στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα, δύο Ιρακινούς, 32 και 33 ετών, που πλαστογραφούσαν ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία πουλούσαν στις ...

περιοχές της Ομόνοιας και του Αιγάλεω.

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσε και διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που τέλεσε στην Τουρκία, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση, στις 14 Ιουνίου είχε πυροβολήσει εναντίον 8 ομοεθνών του σε καφενείο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να τραυματίσει στο πόδι έναν από αυτούς.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους, οι δύο Ιρακινοί αντιστάθηκαν και προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ από την έρευνα που έγινε στο σπίτι τους, στο Περιστέρι, κατασχέθηκαν, πλήθος πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, φωτογραφίες τύπου διαβατηρίων άλλων αλλοδαπών, υπεύθυνες δηλώσεις και άλλα έγγραφα.

Τους συλληφθέντες βαραίνουν οι κατηγορίες της πλαστογραφίας, απείθειας, αντίστασης, παράνομης εισόδου και παραμονής στη χώρα, παράβασης του νόμου περί όπλων, ενώ ο 32χρονος αντιμετωπίζει και την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: