20.7.11

Ο,τι ακούγεται...


Στην αρμοδιότητα του υπουργού Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλου περνούν η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης καθώς και τα νομικά πρόσωπα και οι φορείς που υπάγονται σε αυτές. Επισημαίνεται ότι... στις αρμοδιότητες του κ. Μόσιαλου περνούν και οι πρωτοβουλίες νομοθετικού χαρακτήρα για τα ΜΜΕ και ως εκ τούτου και η ατζέντα που αφορά στην όποια ρύθμιση υπάρξει εν όψει της μετάβασης στο ψηφιακό περιβάλλον εκπομπών. Επισημαίνεται ότι αν δεν υπάρξει κάποια πρωτοβουλία οι ψηφιακές άδειες θα δοθούν με το νόμο Ρουσόπουλου.

Διακοπές λειτουργίας και πρόστιμα

Σε μπαράζ προστίμων αλλά και οριστικών διακοπών λειτουργίας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας προχώρησε χθες το ΕΣΡ κάνοντας απολογισμό του ποιοι έστειλαν και ποιοι όχι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που είχε ζητήσει η αρχή. Έτσι με οριστική διακοπή λειτουργίας τιμωρήθηκαν, οι ραδιοσταθμοί «Ράδιο Κανάλι Φαντασία» νομού Ξάνθης, «Ράδιο Λεπενιώτης» νομού Ξάνθης, «Ανεξάρτητος» νομού Χίου, «Ράδιο Ευρυτανία» νομού Ευρυτανίας και «Groovy Star» νομού Χίου, ενώ με πρόστιμο 3.000 ευρώ τιμωρήθηκαν οι σταθμοί «Μεσόγειος» νομού Μεσσηνίας, «Ράδιο Λίμνη» νομού Ευβοίας, «Παλμός» νομού Χίου και «Rage Radio» νομού Λέσβου.

Νέα απόρριψη

Απορριπτική ήταν για μια ακόμη φορά η απόφαση για τη νόμιμη λειτουργία των ραδιοσταθμών Σοκ και Ατλαντίς, νομού Αττικής, οι οποίοι κατ' επανάληψη, είχαν κάνει αίτηση για να τους χορηγηθεί πιστοποιητικό νομίμου λειτουργίας, μέσω της ένταξής τους στο νόμο Ρουσόπουλου για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πρωτεύουσας.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: