14.7.11

Χατζημαρκάκης: Η Ελλάδα «δεν βγαίνει» χωρίς ανάπτυξη...


Τη στάση των ευρωπαίων ηγετών στην οικονομική κρίση στηλίτευσε ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής του κόμματος των Ελευθερων Δημοκρατών (FDP) Γιώργος Χατζημαρκάκης ενώ άφησε αιχμές και κατά της ελληνικής κυβέρνησης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή", ο κ. Χατζημαρκάκης τόνισε ότι «η ... Ελλάδα δεν βγαίνει ούτε με 'Μνημόνιο νούμερο 1' ούτε με 'Μνημόνιο νούμερο 2' αν δεν καταλάβουν οι πολιτικοί ότι χρειάζεται ανάκαμψη της οικονομίας. Δεν είναι βιώσιμο το χρέος χωρίς ανάκαμψη της Ελλάδας» σημείωσε.

«Πού είναι η (σ.σ: ελληνική) κυβέρνηση για να απορροφήσει τα 18 δισ. ευρώ κονδυλίων που δεν πάνε στο χρέος αλλά στην ανάπτυξη;» διερωτήθηκε.

Ο ευρωβουλευτής επιτέθηκε στους ευρωπαίους ηγέτες σημειώνοντας ότι οι αγορές μας δοκιμάζουν και δεν το αντιλαμβάνονται, ειδικά στη Γερμανία. «Είναι μεγάλος κίνδυνος για το ευρώ, σταδιακά χαλάει το κλίμα της Ευρώπης. Φτάσαμε σε πολύ επικίνδυνο σημείο και δεν βλέπω τους πολιτικούς που θα μπορούσαν να πάρουν το τιμόνι στην Ευρώπη» επισήμανε.

Για την Ελλάδα τόνισε ότι υπάρχουν πολλά σενάρια αντιμετώπισης της κρίσης χρέους σημειώνοντας ότι το πιο εύκολο θα ήταν η ένταξή της στο EFSF.

Για την καγκελάριο Μέρκελ επισήμανε ότι δεν έχει ερμηνεύσει σωστά την κατάσταση, και μόλις τώρα οι Γερμανοί αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα. «Χρειάζεται ένας ηγέτης, και ο (σ.σ: πρόεδρος του Eurogroup) Zαν Κλοντ Γιουνκέρ θα μπορούσε να παίξει αυτό τον ρόλο» πρόσθεσε ο κ. Χατζημαρκάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: