13.7.11

Απειλούν με στάση πληρωμών...


Με στάση πληρωμών προς το δημόσιο απειλούν οι έμποροι της Πελοποννήσου

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας αναφέρει ότι ο εφαρμοστικός νόμος θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στο εμπόριο και κάνει λόγο για ... ''απαξιωτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ελληνικό εμπόριο''.

Η έμποροι της Πελοποννήσου αφού σημειώνουν ότι το εμπόριο πλήττεται πρωτοφανώς, απευθύνουν ''κάλεσμα προς όλους τους αρμόδιους φορείς για άμεση στροφή ανάκαμψης και ανάπτυξης''.

Ζητούν από την κυβέρνηση την συμμετοχή του περιφερειακού εμπορίου στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη στήριξη της κοινωνίας, με την ένταξή του στον νέο επενδυτικό νόμο. Την επανένταξη του εμπορίου στη δανειοδότηση των τραπεζών. Την πάταξη του παραεμπορίου και την αξιοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων για την επάνδρωση των ελεγκτικών μηχανισμών περιφρούρησης του στεγασμένου εμπορίου.

Παράλληλα, οι έμποροι δηλώνουν αντίθετοι στο ενδεχόμενο επιβολής νέων δυσβάσταχτων μέτρων στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου. Καταδικάζουν τη στάση των βουλευτών για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και καλούν την ΕΣΕΕ να δραστηριοποιηθεί ενεργά για να μην επιβληθούν τα εξοντωτικά μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, ενώ προειδοποιούν πως, ''αν δεν τροφοδοτηθεί η αγορά άμεσα με ρευστότητα και δε σταματήσει η ανηλεής εξόντωση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών μέσω της φορολογίας, τότε είναι θέμα ολίγου χρόνου η στάση πληρωμών απέναντι στο δημόσιο, καθαρά λόγω αδυναμίας''.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: