4.7.11

Υπ. Ανάπτυξης: Άρση του πλαφόν στη βενζίνη...


Υπό στενή παρακολούθηση θέτει το υπουργείο Ανάπτυξης την αγορά καυσίμων μετά την άρση, από σήμερα, των ανώτατων τιμών στη βενζίνη που είχαν επιβληθεί πριν από τρεις μήνες.

Όπως φέρεται προσοχή θα δοθεί στους νομούς όπου ... ίσχυαν ανώτατες τιμές, στη λιανική ή / και στη χονδρική προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η άρση του πλαφόν δεν θα οδηγήσει σε επιβαρύνσεις των καταναλωτών, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, οπότε και η κατανάλωση βενζίνης είναι αυξημένη.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών υποστηρίζει ότι το πλαφόν όχι μόνο δεν έλυσε κανένα πρόβλημα αλλά δημιούργησε σωρεία νέων προβλημάτων όπου εφαρμόστηκε.

«Ιδιαίτερα στις περιοχές που ορίστηκε πλαφόν μόνο στη λιανική και όχι στη χονδρική ή σε περιοχές που ορίστηκε και στη χονδρική χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα προβλήματα της τοπικής αγοράς, η εφαρμογή ήταν προβληματική και έδειξε πως όταν η κυβέρνηση αποφασίζει με αγνόηση των αντικειμενικών συνθηκών και των προτάσεων των φορέων της αγοράς, το πρόβλημα περιπλέκεται και δεν λύνεται», υποστηρίζει η ΟΒΕ.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι σύμφωνα με το νόμο οι ανώτατες τιμές επιβάλλονται σε όλα τα στάδια διακίνησης (διυλιστήρια, εταιρίες εμπορίας και πρατήρια) και ζητά από τη κυβέρνηση, σε περίπτωση που επιβληθεί πλαφόν στο μέλλον, να τηρείται ο νόμος και να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: