1.7.11

ΠΓΔΜ: Τρεις εφημερίδες βάζουν λουκέτο μετά από πρόστιμα μαμούθ...


Απειλείται και ένας τηλεοπτικός σταθμός
Κατεβάζουν ρολά αύριο τρεις αντιπολιτευόμενες ημερήσιες εφημερίδες των Σκοπίων, οι Vreme, Spic και Koha e Re, που ανήκουν στον όμιλο Ράμκοφσκι, μετά από πρόστιμα ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ που τους επέβαλε η κυβέρνηση.

Αύριο θα είναι η τελευταία ημέρα κυκλοφορίας των 3 εφημερίδων, λόγω αδυναμίας να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, σύμφωνα με...

όσα δήλωσε η διοίκησή τους.

Οι εφημερίδες αποασχολούν πάνω από 150 άτομα. Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει και ο τηλεοπτικός σταθμός «Α1»του ομίλου Ράμκοφσκι, εις βάρος του οποίου επιδικάστηκε πρόστιμο 8,5 εκατ. ευρώ. Ο σταθμός έχει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ΠΓΔΜ και οι υπεύθυνοί του αναφέρουν ότι είναι αμφίβολη η περαιτέρω λειτουργία του, καθώς αδυνατεί να πληρώσει το πρόστιμο και η υπηρεσία δημοσίων εσόδων δεν δέχεται διακανονισμό.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν μετά από φορολογικούς ελέγχους που έγιναν στα ΜΜΕ του ομίλου Ράμκοφσκι, κατά τους οποίουςδιαπιστώθηκε εκτεταμένη φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

Ο Β. Ράμκοφσκι, συνεργάτες και μέλη της οικογένειας του, συνελήφθησαν στα τέλη Δεκεμβρίου 2010 και από τότε βρίσκονται υπό κράτηση σε φυλακή των Σκοπίων, ενώ ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και αναφέρει ότι η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: