2.7.11

Το μικρό χωριό που αντιστέκεται στο Ευρώ ...


Μια πρωτοποριακή όσο και εντυπωσιακή απόφαση έλαβε ο δήμαρχος του χωριού Μπρόλο που βρίσκεται στην Σικελία, δίνοντας την έγκρισή του προκειμένου να πραγματοποιούνται εμπορικές συναλλαγές εκτός από το ευρώ και με λιρέτες.

Ο δήμαρχος του... χωριού Σάλβο Μεσίνα έδωσε τα χέρια με αρκετές επιχειρήσεις που λειτουργούν στο χωριό (ιδίως καταστήματα ειδών ένδυσης και μπακάλικα)έτσι ώστε μέχρι το τέλος του έτους να μπορούν να δέχονται εκτός από τα ευρώ και τις λιρέτες στις συναλλαγές τους με τους πολίτες.

Στόχος της δημοτικής αρχής σύμφωνα με τους Ιταλούς σχολιαστές είναι να αυξηθεί ο τουρισμός στο χωριό, ενώ ο δήμαρχος ενημέρωσε πως το νέο έτος θα συγκεντρώσει όλες τις εισπράξεις σε λιρέτες που θα έχουν πραγματοποιηθεί από τα καταστήματα και θα τις μετατρέψει σε ευρώ μέσω της Τράπεζας της Ιταλίας.

Να σημειωθεί πως η πρωτοβουλία του κ. Μεσίνα χαιρετίστηκε με μεγάλη ικανοποίηση από τους κατοίκους, καθώς εκτιμάται πως σε ολόκληρη την χώρα οι αποταμιεύσεις σε λιρέτες φτάνουν τα 2.668 δις (1,3 δις ευρώ), χρήματα που επιβάλλεται να ξοδευτούν μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του 2011, καθώς μετά θα χάσουν την συναλλαγματική τους αξία.
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: