8.7.11

Αίγυπτος: Μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις...


Το αίτημά τους ταχύτερη υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και άμεση προσαγωγή πρώην αξιωματούχων της κυβέρνησης του πρώην προέδρου Μουμπάρακ που κατηγορούνται για διαφθορά και ... δολοφονίες αντικυβερνητικών διαδηλωτών, διατράνωσαν σήμερα χιλιάδες Αιγύπτιοι που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Στις σημερινές διαδηλώσεις που γίνονται σε πολλές πόλεις της χώρας υποστηρίζουν οι περισσότερες πολιτικές οργανώσεις και τα περισσότερα κόμματα, περιλαμβανομένης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Μαζική ήταν η συμμετοχή στο Σουέζ και στην Αλεξάνδρεια, ενώ η Πλατεία Ταχρίρ είχε αρχίσει να γεμίζει ήδη πριν από τις προσευχές της Παρασκευής το μεσημέρι, γεγονός που προανήγγειλε ότι η κινητοποίηση θα είναι από τις μεγαλύτερες μετά τον εξαναγκασμό του Μουμπάρακ σε παραίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 840 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 18 ημέρες των μαζικών κινητοποιήσεων ως την παραίτηση του πρώην προέδρου, καθώς η αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ, πραγματικά πυρά, δακρυγόνα, ρόπαλα και άλλα μέσα εναντίον των διαδηλωτών.

«Η επανάσταση συνεχίζεται και δε θα φθάσει στο τέλος της ώσπου οι δολοφόνοι και οι διεφθαρμένοι να δικαστούν», έγραφε ένα πανό στη συγκέντρωση του Καΐρου.

Συγγενείς Αιγυπτίων που έχασαν τη ζωή τους στη λαϊκή εξέγερση και άλλοι διαδήλωσαν αυτή την εβδομάδα μετά την απελευθέρωση 10 αστυνομικών με περιοριστικούς όρους μετά την καταβολή εγγύησης στο πλαίσιο της δίωξής τους για τις δολοφονίες διαδηλωτών.

Εκατοντάδες πολίτες στο Σουέζ πέταξαν πέτρες σε κυβερνητικά κτήρια αντιδρώντας στην απόφαση αυτή.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: