12.7.11

"Ιερή" διάρρηξη στο Τάγμα του Αγ. Παντελήμονα Χίου...


Αντιμέτωπη με 23χρονο αθίγγανο διαρρήκτη ήρθε η τριμελής οικογένεια που κατοικοεδρεύει στο Ιερό Τάγμα Αγίου Παντελεήμονος όταν αυτός επιχείρησε να μπει μέσα στο χώρο και πάρει χρήματα και αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.
Όπως εξήγησε στο kounoupi.gr, η μοναδική κάτοικος το τάγματος χθες το βράδυ στις 21:45 από τον...


χώρο την πνευματικής αίθουσας ακούστηκαν ισχυροί θόρυβοι γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία της.
Η ίδια κατευθυνόμενη στο σημείο ήρθε αντιμέτωπη με τον 23χρονο δράστη ο οποίος είχε προλάβει να πάρει μαζί του, χρήματα από τα παγκάρια αλλά και μερικά βάζα μεγάλης αξίας.
«Αμέσως φώναξα τον άνδρα μου και κυνηγήσαμε τον δράστη που τράπηκε σε φυγή προς τα παρεκκλήσια της αναπαράστασης των παθών», ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας ενώ συνέχισε λέγοντας ότι μόλις έγινε αντιληπτός διέφυγε μέσω των εστιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Ο νεαρός διαρρήκτης λίγη ώρα νωρίτερα είχε επιχειρήσει να διαρρήξει τα παγκάρια των εκκλησιών με τη χρήση μαρμάρου που αφαίρεσε από το σιντριβάνι που βρίσκεται στο χώρο.
Αμέσως μετά όπως εξήγησε η μάρτυρας του περιστατικού βγήκε έξω και απόλυτη ψυχραιμία κατευθύνθηκε στο διπλανό περίπτερο προκειμένου να αγοράσει ορισμένα πράγματα. Εκεί ήταν και το χρονικό σημείο όπου η οικογένεια κάλεσε την άμεση δράση που έσπευσε στο σημείο και προχώρησε στη σύλληψη του νεαρού αθίγγανου.
Σημαντικό είναι επίσης και το στοιχείο που έδωσε στο kounoupi.gr, η αυτόπτης μάρτυρας καθώς τόνισε ότι από το μεσημέρι ο χώρος παρακολουθούταν από αθίγγανος ενώ χθες το μεσημέρι σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στην ασφάλεια την είχε επισκεφθεί μία τσιγγάνα που της ζήτησε χρήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης που συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας χθες το βράδυ κρατήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Χίου και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελικής αρχής.
http://www.kounoupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: