23.7.11

Πώς έγινε η επίθεση στο νησί Ουτοέγια...


Ο Anders Behring Breivik έφτασε στο νησί Ουτοέγια με πλοίο ντυμένος με στολή αστυνομικού. Εκεί βρίσκονταν περίπου 600-700 άτομα (δείτε βίντεο Νο.1, Νο.2, Νο.3 , Νο.4), τα οποία λαμβάνουν μέρος στην καλοκαιρινή κατασκήνωση, ενώ είχαν προσέλθει και για την εκδήλωση της Νεολαίας του Εργατικού κόμματος κι είναι κυρίως ηλικίας 14 έως 18. Ο άνδρας φέρεται να... συγκέντρωσε γύρω του αρκετά νεαρά άτομα φωνάζοντας "ελάτε εδώ" κι ύστερα άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Κάποιοι αυτόπτες τον άκουσαν να λέει "Αυτή είναι μόνο η αρχή".

Τα παιδιά έντρομα έτρεχαν να ξεφύγουν από τα πυρά του, ενώ αρκετά έπεσαν στο νερό προσπαθώντας να σωθούν. Εκείνος όμως συνέχισε να πυροβολεί ακόμη και όσους κολυμπούσαν. Πίσω από θάμνους, δέντρα και ξύλινα καταφύγια βρήκαν σωτηρία αρκετά άτομα, ενώ κάποιοι πρόλαβαν να αναρτήσουν tweet καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια.



Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο νησί και ελικόπτερα προσγειώθηκαν, ενώ τα ασθενοφόρα δεν είχαν πρόσβαση να προσεγγίσουν το σημείο της επίθεσης, καθώς οι πυροβολισμοί συνεχίζονταν, όπως περιγράφει η Daily Mail. Αυτόπτες δήλωσαν ότι οι πυροβολισμοί φαινόταν ότι έρχονταν από όλες τις κατευθύνσεις καθώς όλοι έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους. Κραυγές αγωνίας και τρόμου ακούγονταν σε ολόκληρο το νησί, ενώ οι κάτοικοι στις γύρω ακτές του νησιού προσπαθούσαν να βοηθήσουν όσους κολυμπούσαν προς το μέρος τους.

Ο Νορβηγός υπουργός Δικαιοσύνης Κνουτ Στορμπέργκετ, επιβεβαίωσε τη σύλληψη, ενώ ανέφερε ότι ο άνδρας που βρίσκεται στα «χέρια» των αρχών είναι Νορβηγός. «Ένας άνθρωπος συνελήφθη. Με ενημέρωσαν ότι πρόκειται για έναν Νορβηγό», δήλωσε ο Στορμπέργκετ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Γενς Στόλτενμπεργκ. «Δεν ξέρω πολλά για αυτόν», πρόσθεσε.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού των ανθρώπων, που ήταν στα κτίρια τη στιγμή της έκρηξης. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των τραυματιών θα αυξηθεί, καθώς δεν γνωρίζουν πόσοι παραμένουν παγιδευμένοι.
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: