11.7.11

Eκτεταμένες υλικές ζημιές σε πολλές περιοχές της Κύπρου...


Οι μέχρι τώρα αναφορές μιλάνε για τουλάχιστον 17 νεκρούς, 2 αγνοούμενους και 35 τραυματίες στη βάση Λεμεσού. Μέσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται αξιωματικοί, εθνοφρουροί και πυροσβέστες.
Οι Κυπριακές Αρχές έχουν κάνει έκκλιση να... μην υπάρχει συμφόρηση στα νοσοκομεία έτσι ώστε αυτά να δέχονται τους τραυματίες και να γίνεται όσο πιο ομαλά η προσπαθεια για την περιθαλψή τους. Συγκεκριμένα οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία Λεμεσού και Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», κάτοικοι της περιοχής άκουσαν εκκωφαντικό θόρυβο από εκρήξεις και είδαν στον ουρανό ένα μεγάλο μανιτάρι καπνού, ενώ στη ναυτική βάση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν σπεύσει διασώστες από όλες τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες.
Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη, ακούστηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή, ακόμα και στη Λάρνακα, ενώ έκλεισαν δρόμοι από τα αντικείμενα τα οποία εκσφεντονίστηκαν. Συγκεκριμένα, στον εθνικό δρόμο Λεμεσού είχαν εκτοξευτεί μεγάλα αντικείμενα, τα οποία κατέστρεψαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν τραυματισμούς.

Οπως μεταδίδει το ΡΙΚ, εκτεταμένες υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί στο χωριό Μαρί, καθώς και σε άλλες περιοχές που βρίσκονται κοντά στη ναυτική βάση.

Ο αριθμός των τραυματιών είναι άγνωστος, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν σταλεί ασθενοφόρα ακόμα και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: