23.7.11

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί...




Διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του κλάδου τους, οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους σε διάφορα σημεία της χώρας, με απεργίες, καταλήψεις και αποκλεισμούς.

Τα διόδια των... Μαλγάρων (στην εθνική οδό απο και πρός Αθήνα) βρίσκονται απο τις 9 το πρωί σήμερα οι ιδιοκτήτες των ταξί της Θεσσαλονίκης οπου και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του.

Στο σταθμό διοδίων των Μαλγάρων βρίσκονται περι τα 200 ταξί και οι οδηγοί τους έχουν ανεβάσει τις μπάρες των διοδίων αφήνοντας ετσι τους οδηγούς των ΙΧ που κατευθύνονται απο και προς τη Θεσσαλονίκη να περνούν ελεύθερα.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των οδηγών ταξί Θεσσαλονίκης Κώστας Γιαννακάκης οι οδηγοί θα παραμείνουν στα διόδια -σε βάρδιες- ως τις 9 το βράδυ επιτρέποντας ετσι τους οδηγούς να μην πληρώνουν αντίτιμο , ενω δεν πρόκειται -οπως φημολογείτο- να προχωρήσουν σε άλλου τύπου κινητοποιήσεις καθώς στόχος τους δεν είναι να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους πολίτες αλλά να τους πείσουν για το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Μέχρι σήμερα και παρα τη χθεσινή σχετική εντολή του εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης για τη σύλληψη όσων οδηγών ταξί παρακωλύουν τη συγκοινωνία δεν σημειώθηκαν ανάλογα περιστατικά ούτε συλλήψεις.

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί από ολόκληρη την Ήπειρο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Στις 9 πμ στάθμευσαν τα 200 περίπου ταξί τους, στο λιμάνι και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κατά των ρυθμίσεων Ραγκούση στους δρόμους της πόλης. Λίγο μετά τις 11 αποχώρησαν από την προβλήτα και κατευθύνθηκαν προς την Πρέβεζα όπου αναμενόταν να αποκλείσουν για 2 ώρες την υποθαλάσσια σήραγγα στο ’κτιο.

Εν τω μεταξύ, στην Κέρκυρα, και σήμερα οι ταξιτζήδες κατέλαβαν τα εκδοτήρια εισιτηρίων στις εισόδους μνημείων και Μουσείων. Οι επισκέπτες του Αχιλλείου και του Παλαιού Φρουρίου στην Κέρκυρα εισήλθαν δωρεάν.

Στη Λευκάδα, οι ταξιτζήδες βρέθηκαν και σήμερα στη γέφυρα της Λευκάδας με κατεβασμένα τα ταξίμετρα, ενώ δεν αποκλειόταν να κατευθυνθούν προς το ’κτιο όπου θα πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία οι συνάδελφοι τους από την Ήπειρο.

Στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονία οι αυτοκινητιστές ταξί απήργησαν χωρίς να έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις ή αποκλεισμούς.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Καλαμάτας, Σπάρτης και Τρίπολης έχουν ανοίξει τα διόδια Ασέας στην Τριπόλεως-Κορίνθου και ταξί της Κορίνθου και της Αργολίδας έχουν ανοίξει τα διόδια Σπαθοβουνίου στην Κορίνθου - Τριπόλεως. Θα κρατήσουν ανοικτά τα διόδια ως τις 13.30 περίπου, ενώ αύριο ετοιμάζονται να κάνουν πιο δυναμική την παρουσία τους στην εθνική οδό.

Τα εκδοτήρια των εισιτηρίων στο Φοινικόδασος του Βάι κατέλαβαν σήμερα συμβολικά, οι ιδιοκτήτες ταξί από τη Σητεία και την Ιεράπετρα Λασιθίου επιτρέποντας έτσι τη δωρεάν πρόσβαση στο κοινό.

Παράλληλα μοίραζαν λουλούδια και ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους Η κίνηση τους αυτή, είναι όπως οι ίδιοι λένε συμβολική για να εξηγήσουν στους πολίτες και τους τουρίστες γιατί αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν ιδιοκτήτες από το πρωί στο αεροδρόμιο Χανίων. Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν παρατάξει τα οχήματα τους στο χώρο έξω από τον αεροσταθμό χωρίς όμως να εμποδίζουν τη μεταφορά επιβατών με άλλα μέσα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου ΤΑΞΙ Χανίων Ηλίας Καραπατάκης η σημερινή κινητοποίηση δεν αποσκοπεί στο να κλείσει το αεροδρόμιο, αλλά απλά αποτελεί μορφή διαμαρτυρίας.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: