29.7.11

ΚΥΠΡΟΣ: Αθέμιτος ανταγωνισμός ξεσηκώνει καταστηματάρχες...


Λεμεσός: Στην τελευταία κλίμακα της απελπισίας βρίσκονται οι μικρομεσαίοι καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου της Λεμεσού εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού που έχει δημιουργήσει το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και με υπόμνημα προς την υπουργό Εργασίας ζητούν να αναλάβει τις...

ευθύνες της και να ακολουθήσει μια δίκαιη πολιτική, μακριά από συμφέροντα των μεγάλων πολυκαταστημάτων. Οι επηρεαζόμενοι μικρομεσαίοι καταστηματάρχες, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους για το τουριστικό ωράριο στην περιοχή Λεμεσού, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση του λιανικού εμπορίου, ζούμε την πιο δύσκολη φάση που το κλείσιμο των καταστημάτων είναι σε καθημερινή βάση και αντί το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας να πάρει κάποια μέτρα δίνει τη χαριστική βολή στο 90% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της πόλης».

«Ξεγράψαμε Εθνικές γιορτές και Επετείους για να λιγοστέψουμε τις αργίες των καταστημάτων, καταργήσαμε τη μεσημβρινή αργία, αυξήσαμε το ωράριο της Τετάρτης και κάναμε εργάσιμο το απόγευμα του Σαββάτου», αναφέρουν στο υπόμνημά τους προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους οι μικρομεσαίοι καταστηματάρχες, οι οποίοι όπως τονίζουν όχι μόνο συναίνεσαν, συμφώνησαν και ακολούθησαν χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία, τουναντίον βοήθησαν για το καλό του λιανικού εμπορίου αλλά προπαντός για την εξυπηρέτηση του καταναλωτή και όλα αυτά έγιναν για να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων.

Το τουριστικό ωράριο στη Λεμεσό εξυπηρετεί μεμονωμένες επιχειρήσεις -δυο πολυκαταστήματα- σε βάρος της μεγάλης μάζας των καταστηματαρχών, ανέφερε στον «Φ» ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του κέντρου της Λεμεσού Κρίστης Δημητρίου, τονίζοντας ότι με τις νέες ρυθμίσεις που θα γίνουν οι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Λεμεσού δεν πρόκειται να αποδεχτούν πλέον την Κυριακή (Τουριστικό Διάταγμα) για εργάσιμη ημέρα, πλην των καταστημάτων -τουριστικών ειδών-σουβενίρ, για να εξυπηρετούν τις τουριστικές ανάγκες. Κάλεσε δε το Υπουργείο Εργασίας να κάνει δεύτερες σκέψεις για το τουριστικό ωράριο.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αναφέρει ο κ. Δημητρίου, το Υπουργείο Εργασίας ναρκοθετεί τα θεμέλια της μικρομεσαίας τάξης, δημιουργεί μονοπωλιακές καταστάσεις με όλες τις καταστροφικές συνέπειες, σε εμπορικό επίπεδο, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: