18.7.11

Τελεσίγραφο Ψυχάρη για απολύσεις- μειώσεις μισθών...


Την Τρίτη συγκαλείται η Γενική Συνέλευση των συντακτών του Βήματος, καθώς ο Σταύρος Ψυχάρης, ντάλα καλοκαίρι θέτει θέμα απολύσεων- μειώσεων μισθών πριν το Φθινόπωρο.


Η ανακοίνωση του... εκπροσώπου των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ τα λέει όλα:

Η διοίκηση του οργανισμού με κάλεσε για να μου εκθέσει την -κατά τη γνώμη της- κατάσταση της εταιρείας, εν μέσω κρίσης, και να ζητήσει τη συμβολή των εργαζομένων απέναντι σε αυτήν.
Δεν μου εκτέθηκαν ειλημμένες αποφάσεις, αλλά κυρίως το ότι η συνεχιζόμενη και επιδεινούμενη κρίση μεταφράζεται στην εταιρεία σε μεγαλύτερα ανοίγματα από όσα είχαν προβλεφθεί, το οποίο χωρίς πρόσθετες αναγκαίες περικοπές θα μπορούσε σε λίγο καιρό να οδηγήσει σε κάποιας μορφής “κλείσιμο” της εταιρείας. Ο επικεφαλής του οργανισμού μου δήλωσε ότι καθόλου δεν του αρέσουν ούτε οι απολύσεις, ούτε οι περικοπές μισθών, ούτε οι περικοπές εργασίας, αλλά ότι ο ίδιος δεν βλέπει πώς μπορεί να γίνουν περαιτέρω περικοπές κόστους, ιδιαίτερα μισθολογικού, αν δεν χρησιμοποιηθεί η μια ή η άλλη τέτοια μορφή περικοπής ή συνδυασμός τους. Είναι έτοιμος να ακούσει οποιεσδήποτε προτάσεις από τους εργαζόμενους και να τις σεβαστεί, ακόμα και αν αυτές υιοθετούσαν ένα “αυτοκαταστροφικό” (κατά τη γνώμη του) status quo, αλλά θεωρεί αναγκαίο να καταστήσει προηγουμένως κοινωνούς της κατάστασης τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους συντάκτες.
Διαδικαστικά, είναι προφανές πως ζήτησα παράταση της όποιας τοποθέτησής μας, καθώς εν μέσω καλοκαιρινών αδειών είναι αδύνατον να υπάρξει πραγματικά συλλογική επεξεργασία, ωστόσο ο επικεφαλής του ΔΟΛ επέμεινε σε μια απάντηση εντός των επόμενων ημερών, όχι γιατί ο οργανισμός θα βρισκόταν σε τόσο μεγάλο ταμειακό αδιέξοδο, αλλά γιατί -όπως μου είπε- η καθυστέρηση ως το φθινόπωρο θα επιδείνωνε περαιτέρω την κατάσταση.
Τέλος, σε σχέση με την αναγκαία ενδεχόμενη σύνθεση των όποιων απόψεων των εργαζομένων από το συλλογικό τους όργανο, που είναι το σωματείο μας, ο επικεφαλής της εταιρείας (και πρόεδρος των εργοδοτών) συμφώνησε, αλλά παρέπεμψε στη γνωστή αδυναμία συγκρότησης του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: