10.7.11

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Εύβοια...


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Κυριακής η φωτιά στην περιοχή Μπαλντάς στην Κερατέα Αττικής, η οποία είχε ξεσπάσει σε δύο εστίες σε δασική έκταση στις 15:05 το μεσημέρι.

Επί τόπου στο σημείο βρέθηκαν 36 άνδρες με 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Προς στιγμήν η ... φωτιά έφτασε κοντά σε σπίτια που βρίσκονται σε αραιοκατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως να τα απειλήσει άμεσα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ωστόσο μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Αγιος της Βόρειας Εύβοιας, όπου και πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Κυριακή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής και την Ν. Εύβοια.

Και για αύριο Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής και την Ν. Εύβοια.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δεν υπάρχουν σχόλια: