25.7.11

Ψάχνουν για συνεργούς του Μπρέιβικ


Δικαστής που εξέτασε σήμερα τον Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος ομολόγησε τη διπλή επίθεση την Παρασκευή στη Νορβηγία, αποφάσισε να τον θέσει υπό κράτηση 8 εβδομάδες. Πρόκειται για το διπλάσιο χρονικό διάστημα από αυτό που αποφασίζεται συνήθως και μπορεί να παραταθεί. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να...

είχε συνεργούς στις επιθέσεις του που άφησαν τουλάχιστον 93 ανθρώπους νεκρούς.
Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος είπε στο δικαστήριο κατά την πρώτη σημερινή εμφάνισή του ότι είχε στο πλευρό του δύο ομάδες συνεργών, ωστόσο, περισσότερα στοιχεία για το ζήτημα αυτό δεν διευκρινίστηκαν.

Τελικά ο δικαστής αποφάσισε να τον θέσει υπό κράτηση 8 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό οι αρχές θα έχουν τη δυνατότητα, ενώ τον κρατούν, να ερευνήσουν την υπόθεση που σκόρπισε το θάνατο και τον τρόμο στη Νορβηγία συγκλονίζοντας την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Ο αντι-ισλαμιστής 32χρονος Μπρέιβικ, σε προηγούμενη κατάθεσή του είχε αναλάβει μόνος του την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Ο δικαστής Κιμ Χέγκερ κατέστησε σαφές ότι θα παραμείνει μόνος στο κελί, όπου θα κρατείται, και δεν θα του επιτραπεί να δέχεται επιστολές και άλλες επισκέψεις-συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων- εκτός από τον δικηγόρο του.

Η δίκη του Μπρέιβικ θα μπορούσε να διεξαχθεί και σε περίπου ένα χρόνο.

«Ο κατηγορούμενος έκανε σήμερα δηλώσεις που χρήζουν περαιτέρω έρευνας. Μεταξύ άλλων και αυτό που είπε περί ‘άλλων δύο κυττάρων στην οργάνωσή μας’», επισήμανε ο Χέγκερ σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπε ο Μπρέιβικ, οι ενέργειές του στηρίζονται στη βούλησή του να σώσει την Ευρώπη από το Ισλάμ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: