1.7.11

Υπόθεση Στρος-Καν: Καταρρέουν μια προς μια οι κατηγορίες. Ελέγχεται η αξιοπιστία της "καμαριέρας" ...


Πλήρης επιβεβαίωση του Greek American News Agency, το οποίο πρώτο σε πανελλαδική εμβέλεια αποκάλυψε σε δυο συνέχειες τη σκευωρία και την συνωμοσία εναντίον του πρώην ισχυού άνδρα του ΔΝΤ. Σκευωρία, η οποία σκιαγραφείται στην έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) προς τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες. Την... έκθεση αποκάλυψε σχεδόν ταυτόχρονα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία κράτησαν χαμηλούς τόνους και αποστασιοποιημένη στάση. Υπενθυμίζεται για το θέμα είχε κάνει δήλωση ο Ρώσος Προθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σήμερα έρχεται το δημοσίευμα των New York Times, το οποίο και φέρνει τα πάνω κάτω φέρνει στην υπόθεση Στρος Καν θέτοντας εν αμφιβόλω και εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία της 32χρονης καμαριέρας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ

Σύμφωνα με την έγκυρη αμερικανική εφημερίδα, μία ημέρα μετά την επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε, η 32χρονη είχε τηλεφωνική επαφή με κρατούμενο με τον οποίο συζητούσε τα πιθανά οφέλη που θα έχει αν μηνύσει τον Στρος-Καν και η συνομιλία αυτή έχει καταγραφεί.
Οι New York Times αποκαλύπτουν επίσης, πως οι εισαγγελείς εντόπισαν ανακρίβειες στην αίτηση για παροχή ασύλου που είχε κάνει η 32χρονη γυναίκα από την Γουινέα, καθώς και πιθανή ανάμιξή της σε εγκληματικές ενέργειες όπως διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος.Τέλος, στο δημοσίευμα σημειώνεται πως η γυναίκα κατέθεσε στους αστυνομικούς πως στην αίτησή της για χορήγηση ασύλου ανέφερε ότι είχε πέσει στο παρελθόν θύμα βιασμού, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καταχωρηθεί στην αίτηση.
Πλέον, συνεχίζει η εφημερίδα, η υπόθεση σε βάρος του Ντομινίκ Στρος-Καν είναι πιθανόν να καταρρεύσει, ενώ πηγή προσκείμενη στην υπόθεση δήλωσε ότι η αξιοπιστία της γυναίκας που κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ αμφισβητείται.Σύμφωνα πάντα με τους New York Times, μέλη της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης συναντήθηκαν με τους δικηγόρους του Στρος-Καν χθες Πέμπτη και συζήτησαν το ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος του. Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της αστυνομίας, αν και τα ιατροδικαστικά στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή ανάμεσα στον 62χρονο Γάλλο πολιτικό και την καμαριέρα, εκείνη επανειλημμένα είπε ψέματα, με αποτέλεσμα οι εισαγγελείς να μην πιστεύουν πολλά από αυτά που έχει καταθέσει. «Πραγματικά ο κ. Στρος-Καν μπορεί να αφεθεί ελεύθερος από τον κατ’οίκον περιορισμό που του έχει επιβληθεί, αφού υπάρχει πιθανότητα οι σοβαρές κατηγορίες εναντίον του να μην ευσταθούν», εκτιμούν οι ΝΥΤ.Ο δικηγόρος του Στρος-Καν Μπέντζαμιν Μπράφμαν δήλωσε νωρίτερα πως ο πελάτης του θα επανεμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα Παρασκευή στις 11:30 (18:30 ώρα Ελλάδας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: