24.7.11

Κινέζικη ικανοποίηση για το δεύτερο σχέδιο βοήθειας προς τη χώρα μας...


Ένα σημαντικό βήμα για τη ρύθμιση του θέματος του δημοσίου χρέους στην ευρωζώνη, χαρακτήρισε η Κίνα το δεύτερο σχέδιο βοήθειας προς τη χώρα μας, που ... αποφασίστηκε από τους ηγέτες της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, Ζου Σιαοχουάν, «αυτό θα βοηθήσει να επιτευχθεί μία λύση για το θέμα των δημοσίων χρεών στην ευρωζώνη, να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης και των κρατών μελών της και να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών», ενώ προσέθεσε ότι «υποστηρίζουμε τις προσπάθειες που αναπτύσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωζώνη για να καταπολεμήσει την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και να βελτιώσει τη δική της χρηματοπιστωτική κατάσταση».

Προχωρώντας στην δέσμευση ότι η χώρα του θα αυξήσει τη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ο Ζου συμπλήρωσε ότι «η Κίνα είχε πάντα εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη και το ευρώ και θα συνεχίσει να διαδραματίζει έναν ενεργό και σταθερό ρόλο στους κόλπους της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής αγοράς».
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: