16.7.11

Ομπάμα: «Δεν είμαστε η Ελλάδα»...


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι τα προβλήματα χρέους τα οποία αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είναι τόσο σοβαρά όσο εκείνα που απειλούν τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη, διαβεβαιώνοντας ότι η μείωση του ελλείμματος δεν απαιτεί «ριζοσπαστικά» μέτρα.

«Αντίθετα με...

ό,τι ορισμένοι άνθρωποι δηλώνουν, δεν είμαστε η Ελλάδα. Δεν είμαστε η Πορτογαλία», δήλωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την ανάγκη να αυξηθεί άμεσα το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού, με τη συναίνεση των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι το Κογκρέσο έχει μια «μοναδική ευκαιρία» σταθεροποίησης της αμερικανικής οικονομίας, εάν επιτευχθεί μείωση του ελλείμματος και αύξηση του ορίου δανεισμού.

«Ο χρόνος πιέζει» για επίτευξη συμφωνίας, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, λέγοντας ότι απομένουν 24 με 36 ώρες, προκειμένου να υπάρξει ένας συμβιβασμός.

Τόνισε ότι εάν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αποτύχουν να το κάνουν αυτό μέχρι τις 2 Αυγούστου, τότε αυτό θα σημαίνει «αύξηση φορολογίας για όλους», ενώ θα αυξηθούν τα επιτόκια δανεισμού και πιθανώς θα δημιουργηθεί παγκόσμια οικονομική κρίση.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: