28.7.11

Η κατάργηση οργανισμών συζητήθηκε στο Υπουργικό...


Η κατάργηση οργανισμών που απασχολούν περίπου 7.500 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 3.500 βρίσκονται στην ΕΡΤ, συζητήθηκε μεταξύ άλλων στο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
Οι... λεπτομέρειες θα τεθούν σε διμερείς συναντήσεις των αρμόδιων υπουργών με τον Ευ.Βενιζέλο, που πλέον αναλαμβάνει τη σχετική αρμοδιότητα και τον συντονισμό της διαδικασίας, έργο που μέχρι πρότινος «έτρεχε» ο άλλος αντιπρόεδρος Θ.Πάγκαλος.

Ωστόσο, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μην γίνουν απολύσεις- χωρίς ωστόσο να μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο- και ως εκ τούτου ετέθη και το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν έως τις 5 Αυγούστου.

Το κρίσιμο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ετέθη επίσης στο Υπουργικό με τους αρμοδίους να διαβεβαιώνουν ότι τηρείται το χρονοδιάγραμμα του μεσοπρόθεσμου, αλλά να διαφαίνεται και μια αλλαγή στην αντιμετώπιση της περίπτωσης του ΟΠΑΠ, για τον οποίο ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος δήλωσε μιλώντας στη Βουλή ότι «δεν έχουμε δεσμευθεί ότι θα πωλήσουμε τον ΟΠΑΠ».

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ.Μόσιαλος για τη δήλωση αυτή είπε ότι ο προγραμματισμός για τον ΟΠΑΠ δεν έχει αλλάξει, ωστόσο πρόσθεσε ότι τις συνθήκες ιδιωτικοποίησης θα τις εισηγηθεί ο υπουργός Οικονομικών.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: