4.7.11

Δεν αποσύρονται ακόμη οι κατηγορίες κατά του Ντομινίκ Στρος Καν...


Ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν Σάϊρους Βανς τζούνιορ δεν είναι έτοιμος να αποσύρει τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε βάρος του Ντομινίκ Στρος - Καν ακόμη και αφότου περιήλθαν σε γνώση του κατηγορίες ότι η... καμαριέρα ήταν πόρνη.

Την ίδια ώρα, οι συνήγοροι του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ διέψευσαν κατηγορηματικά ότι ο πελάτης τους είχε οποιαδήποτε χρηματική συναλλαγή με την 32χρονη που τον κατηγόρησε για απόπειρα βιασμού.

«Θα ολοκληρώσουμε την έρευνά μας και μετά θα αποφασίσουμε ποιό είναι το υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε», δήλωσε σήμερα ο Ντάνιελ Αλόνσο, βοηθός του Σάϊρους Βανς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Post, που επικαλείται πηγή προσκείμενη στην υπεράσπιση του DSK, η 32χρονη γυναίκα από τη Γουινέα ασκούσε «τακτικά» πορνεία και ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ «αρνήθηκε να την πληρώσει» μετά τη σεξουαλική επαφή που είχαν στις 14 Μαΐου στη σουίτα 2806 του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης.

Στην αρχική της κατάθεση η γυναίκα είπε ότι δεν είχε ιδέα ποιός ήταν ο Στρος - Καν, αλλά πηγές λένε τώρα ότι γνώριζε ότι επρόκειτο για VIP και ότι η καμαριέρα εξαγριώθηκε όταν εκείνος αρνήθηκε να την πληρώσει για τις σεξουαλικές υπηρεσίες που του προσέφερε.

Ωστόσο οι δικηγόροι του Στρος - Καν, Μπέντζαμιν Μπράφμαν και Γουίλιαμ Τέιλορ, διέψευσαν τις πληροφορίες. «Δεν υπήρξε διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών γιατί δεν τέθηκε ζήτημα χρημάτων», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Στη Γαλλία, βουλευτές του Σοσιαλιστικού κόμματος και πρώην συνεργάτες του DSK επανέρχονται στο σενάριο μιας «συνωμοσίας» σε βάρος του.

Ο βουλευτής Φρανσουά Λονκλ άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει κάποια «σχέση» μεταξύ του ομίλου Accor (στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο Sofitel) και «ίσως κάποιων γαλλικών εστιών συνωμοσίας». «Δεν είναι όλα ξεκάθαρα στη συμπεριφορά των υπευθύνων του Sofitel και του ομίλου Accor. Πιστεύω ότι κάτι συνέβη μεταξύ Παρισιού και Νέας Υόρκης», είπε σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο βουλευτής εξήγησε ότι θέλει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα: «Σε ποιον τηλεφώνησαν στο Παρίσι οι άνθρωποι του Sofitel; Στον επικεφαλής των Γενικών Πληροφοριών (μυστική υπηρεσία πληροφοριών); Τι ώρα τηλεφώνησαν εκείνη την περίφημη νύχτα;», αναρωτήθηκε.

Η Μισέλ Σαμπάν, μια άλλη πρώην συνεργάτιδα του Στρος - Καν, έκανε λόγο για «πολιτική επίθεση» σε βάρος του και διερωτήθηκε για το ρόλο που έπαιξε ο αστυνομικός διευθυντής της Νέας Υόρκης ο οποίος «παρασημοφορήθηκε (...) με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής από τον Νικολά Σαρκοζί». Ο Ρέι Κέλι είχε τιμηθεί με το παράσημο το 2006 την εποχή που ο Σαρκοζί ήταν υπουργός Εσωτερικών.

«Θα προτιμούσα να μιλήσω για παγίδα και όχι για συνωμοσία», είπε από την πλευρά του ο βουλευτής Πιερ Μοσκοβισί στο τηλεοπτικό κανάλι BFM.

Ο όμιλος του ξενοδοχείου Sofitel διέψευσε ότι στελέχη του έπαιξαν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, η διεύθυνση του Sofitel ενημέρωσε γύρω στις 23:45 (ώρα Παρισιού) τον όμιλο Accor που με τη σειρά του ενημέρωσε τον εθνικό συντονιστή πληροφοριών στην προεδρία της δημοκρατίας, Ανζ Μανσινί. Αλλη πηγή είπε ότι η μονάδα αντιμετώπισης κρίσεων του Accor ενημερώθηκε από το Sofitel μετά τη σύλληψη του DSK στις 20:40 της 14ης Μαΐου.

Η Κεντρική Διεύθυνση Εσωτερικών Πληροφοριών (DCRI) της Γαλλίας ανέφερε πάντως ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με την υπόθεση του Στρος - Καν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: