6.7.11

Η κρίσιμη συνάντηση στο Παρίσι ...


Στο Παρίσι είναι στραμμένα σήμερα τα μάτια της παγκόσμιας αγοράς, καθώς συναντώνται σήμερα οι εκπρόσωποι των μεγάλων τραπεζών της Ευρώπης για να αποφασίσουν σχετικά με το πρόγραμμα μετακύλισης των ελληνικών ομολόγων - τέτοιο που να μην... προκαλέσει την αντίδραση των οίκων αξιολόγησης και οδηγήσει σε κήρυξη της Ελλάδας σε στάση πληρωμών.

Το παιγνίδι τώρα βρίσκεται στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία θα πρέπει να προτείνει νέο σχέδιο για την επαναγορά και να σχεδιάσει την αντίδρασή της σε περίπτωση που οι οίκοι αξιολόγησης ανακοινώσουν "επιλεκτική χρεοκοπία" για την Ελλάδα.

Στο Βερολίνο ο Ε.Βενιζέλος

Από το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος θα βρίσκεται στο Βερολίνο για δείπνο εργασίας με τον Γερμανό ομόλογό του Β.Σόϊμπλε - μια συνάντηση που θεωρείται αναγνωριστική, καθώς οι δύο υπουργοί δεν έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν και αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για το νέο δάνειο στην Ελλάδα, αλλά και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ζητήσει η τρόϊκα.

Την Πέμπτη ο Β.Σόϊμπλε θα έχει συνάντηση με τον νέο Γάλλο υπουργό Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουά με θέμα και πάλι την Ελλάδα, καθώς η έμπειρη στο θέμα, η οποία είχε λάβει μέρος στις συζητήσεις έως τώρα εντός της Ευρώπαϊκής Ένωσης, μετακόμισε στο τιμόνι του ΔΝΤ.

Συνάντηση Ε.Βενιζέλου με Ιερώνυμο

Τετ-α-τετ σε λίγη ώρα θα έχουν στην Αρχιεπισκοπή ο Ε.Βενιζέλος με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθούν θέματα φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά και το μισθολογικό των ιερέων, για τους οποίους η απόφαση της κυβέρνησης να ισχύσει ο όρος της μίας πρόσληψης ανα 10 αποχωρήσεις, έχει αποτέλέσει σημείο τριβής.
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: