4.7.11

"Κυπριακές" ΜΚΟ εναντίον των γεωτρήσεων! Δάκτυλος της Τουρκίας?...


Ύποπτη η τοποθέτηση δύο κυπριακών οικολογικών ΜΚΟ αναφορικά με την έναρξη των γεωτρήσεων της κυπριακής Δημοκρατίας στο οικόπεδο 12 εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Πιο συγκεκριμένα οι ΜΚΟ και WWF και Oceana, ισχυρίζονται ότι η περιοχή εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου στην οποία θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες γεωτρήσεις για ...
φυσικό αέριο ανήκει σε "προστατευόμενη ζώνη".

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια που συζητείτο το ενδεχόμενο πραγματοποίησης γεωτρήσεων στην περιοχή της ΑΟΖ δεν είχε παρουσιαστεί κάποια ένσταση από τις εν λόγω οργανώσεις. Τώρα όμως που η κυπριακή Δημοκρατία προχωρά στην υλοποίηση των πρώτων γεωτρήσεων κάποιοι αποφάσισαν να προβάλουν εμπόδια για την υλοποίηση αυτών.
Τα παραπάνω γεγονότα προκαλούν έντονα ερωτηματικά για τις αληθινές προθέσεις των κυπριακών ΜΚΟ αφού σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για τουρκικό δάκτυλο στις κινήσεις των εν λόγω ΜΚΟ. Ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου, Αντώνης Πασχαλίδης, πάντως επισημαίνει πως «η κυπριακή κυβέρνηση δίνει περισσότερη σημασία στο περιβάλλον της Κύπρου από οποιαδήποτε ξένη χώρα ή οργάνωση».
Το περιστατικό αυτό θέτει για άλλη μία φορά στο τραπέζι το ρόλο και την προέλευση των πόρων που οι οργανώσεις αυτές διαθέτουν. Η χρησιμοποίηση των ΜΚΟ ως πολιτικό όργανο για την ανατροπή καθεστώτων ξεκίνησε από την Ουγγαρία με την οργάνωση Open Society του George Soros ο οποίος σε συνέντευξη που παρέθεσε στο CNN αναλύει πως οι οργανώσεις του συνέβαλαν στην κατάρρευση του κομμουνισμού στις χώρες της Αν Ευρώπης (http://edition.cnn.com/2009/WORLD/europe/07/27/aoc.soros.opensociety/index.html).


Δεν υπάρχουν σχόλια: