4.7.11

Απελευθερώνει πλήρως τα ταξί ο Ραγκούσης...


Πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος του ταξί από σήμερα ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούσης, ακυρώνοντας στην ουσία προηγούμενο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που είχε... συνταχθεί επί Δημ. Ρέππα, το οποίο έθετε όριο στον αριθμό των αδειών με βάση τον πληθυσμό κάθε πόλης και καταργούσε τους γεωγραφικούς περιορισμούς στη δραστηριότητα των ταξί.

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι όποιος θέλει μπορεί από σήμερα να καταθέσει αίτημα στην περιφέρεια προκειμένου να αποκτήσει άδεια ταξί. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία αυτή θα ανακοινωθούν από το υπουργείο μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι έξω από τις προθέσεις του υπουργείου να ορίζει τον αριθμό των ταξί που θα κυκλοφορούν σε μία περιοχή, σημειώνοντας ότι ειδική μέριμνα θα ληφθεί μόνο για ορισμένες απομονωμένες ή με έντονη εποχικότητα περιοχές.

Ωστόσο, αντιδράσεις αναμένονται από το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής το οποίο θεωρούσε πως οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα είχαν ολοκληρωθεί.

Τέλος, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας θα διαθέτουν δωρεάν δίκτυο WI- FI. Καταρχήν το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το Μετρό και η υπηρεσία θα παρέχεται αρχικά σε επίπεδου οδού και σταθμού με προοπτική μελλοντικά αυτό να γίνεται και στη σήραγγα.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: