27.7.11

Σύνδρομο ασυνεννοησίας...


Του Κοσμά Βίδου

* Με το... καγκουρό που σκοτώνει βρέθηκε αντιμέτωπη η 94χρονη Φίλις Τζόνσον στον κήπο του σπιτιού της, στο Τσάρλβιλ του Κουίνσλαντ (Αυστραλία). Ας δούμε όμως πώς διηγείται η ίδια η γυναίκα την... περιπέτειά της:

* «Νόμιζα ότι θα με αφήσει στο τόπο. Ηταν πιο ψηλό από μένα και προχωρούσε προς το μέρος μου σπρώχνοντας την μπουγάδα που είχα απλώσει. Ετυχε να έχω κοντά μου μια σκούπα και άρχισα να του την κουνάω. Την κοπάνησα στο κεφάλι του, γιατί συνέχισε να πλησιάζει προς το μέρος μου. Ούτε ο σκύλος δεν μπορούσε να βοηθήσει, ήταν πολύ φοβισμένος!».
* Τελικά για να απομακρυνθεί το παρανοημένο ζώο χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία το ψέκασε με σπρέι πιπεριού _ αυτό που χρησιμοποιούν ενάντια στους βιαστές. Και εγώ που θεωρούσα τα καγκουρό τρυφερά και άκακα...

* Τι να πει και η κυρία Τζόνσον, η οποία μπορεί να οδηγηθεί ακόμη και στο χειρουργείο για να αντιμετωπιστεί ο τραυματισμός της στο πόδι; «Συνήθιζα να τα ταΐζω» δηλώνει σοκαρισμένη, «να τους δίνω ψωμάκι, και ήταν πάντα τόσο ευγενικά μαζί μου». Εχει όμως, ως φαίνεται, και η συμπαθής τάξη των εξ Αυστραλίας μαρσιποφόρων τα... μαύρα πρόβατά της.

* Συναυλία στη μνήμη του Μάικλ Τζάκσον διοργανώνει η οικογένειά του, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου η μητέρα του Κάθριν, οι αδελφοί του Μάρλον, Τίτο και Τζάκι και η αδελφή του Λατόγια. Παρεμπιπτόντως, η Λατόγια δεν ήταν εκείνη που προ ετών δήλωνε ότι κάποιος πρέπει να σταματήσει τον αδελφό της Μάικ να κάνει επαίσχυντα πράγματα με μικρά παιδιά;

* Εκείνη ήταν, ύστερα όμως είπε ότι δεν το εννοούσε όπως ακούστηκε... Τι εννοούσε; Δεν έχει σημασία. Τη δουλειά της, δηλαδή θόρυβο γύρω από το όνομά της, την είχε κάνει. Διασύροντας έναν δικό της άνθρωπο.

* Τη δουλειά τους συνεχίζουν να κάνουν και τώρα όλοι οι Τζάκσον, οι οποίοι επανενώνονται στη μνήμη του Μάικλ, για τις ανάγκες της συναυλίας. Και για τις ανάγκες της τσέπης τους και της δημόσιας εικόνας τους, υποθέτω.

* Για τους ενδιαφερομένους, το event θα λάβει χώρα στις 8 Οκτωβρίου στο Κάρντιφ της Ουαλλίας.

***

Κύριε διευθυντά.

Ο βουλευτής Λακωνίας του ΠαΣοΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας στον Βήμα FM ανέφερε, με αφορμή την απεργία των ιδιοκτητών ταξί, ότι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του. Εγώ πάλι περιμένω να δω πότε και αν θα αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον καταταλαιπωρημένο λαό μια κυβέρνηση που _ είναι για άλλη μία φορά εμφανές _ πάσχει η ίδια από σύνδρομο ασυνεννοησίας. Κατά τα άλλα, και ενώ η αδυναμία των μελών της να μιλήσουν την ίδια γλώσσα, να συμφωνήσουν, εκτός από ενοχλητική είναι και άκρως επικίνδυνη στην παρούσα συγκυρία, θέλει να επιβάλει νόμους και ρυθμίσεις, να μας βγάλει από την κρίση, να μας μεταφέρει στη νέα εποχή... Πώς, αλήθεια, θα τα κάνει όλα αυτά τα μεγάλα και σπουδαία, όταν δεν μπορεί να αποφασίσει τα τι και τα πώς της πολιτικής της; Και όταν, επιπλέον, παραμένει κολλημένη σε ιδεολογίες και πρακτικές της παλιάς εποχής, στην οποία χρεώνουμε την οικονομική και ηθική χρεοκοπία μας;

Μετά απορίας

Πανδώρα
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: