15.7.11

Το ναυάγιο ,και η βιτρίνα το κατάστημα με κινητά τηλέφωνα στον Άγιο Παντελεήμονα...


Αφγανός που ο αδελφός του προφυλακίστηκε για το ναυάγιο τον χειμώνα ανοικτά της Κέρκυρας, συνελήφθη στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, συνελήφθη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παράνομη μεταφορά και προώθηση ...
αλλοδαπών στο εξωτερικό και για απάτες κατ’ εξακολούθηση.
Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι ο 24χρονος συλληφθείς αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας, από εξαμήνου τουλάχιστον χρησιμοποιώντας ως βιτρίνα κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων, που διατηρούσε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, έκλεινε ραντεβού όπου ενεργούσε ανταλλαγές συναλλάγματος, μεταφορές χρημάτων και αποσπούσε χρηματικά ποσά από παράνομους αλλοδαπούς, που κυμαίνονταν από 1.500 έως 3.000 ευρώ το άτομο, με σκοπό να τους μεταφέρει οδικώς στην Ιταλία.
Μέχρι στιγμής έχουν προσέλθει και εξεταστεί τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν από τους οποίους ο κατηγορούμενος είχε αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά, με σκοπό να τους μεταφέρει στο εξωτερικό, ενώ αναζητούνται και άλλα άτομα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Τρία (3) τετράδια, μία (1) αντζέντα, ένα (1) σημειωματάριο καθώς και πλήθος σελίδων χάρτου στα οποία αναγράφονται πλήθος χρηματικών ποσών, αριθμών τηλεφώνων και ιδιόχειρων σημειώσεων.
• Πλήθος αποκομμάτων χάρτου που χρησιμοποιούνται από το συλληφθέντα ως απόδειξη κατάθεσης χρημάτων, στα οποία αναγράφονται χρηματικά ποσά και ιδιόχειρες σημειώσεις.
• Έξι (6) βιβλιάρια καταθέσεων, στο όνομά του, στα οποία εμφαίνονται συναλλαγές μεγάλων χρηματικών ποσών.
• Δύο (2) αντίγραφα γραμματίων είσπραξης Τράπεζας, στο όνομά του, στα οποία εμφαίνονται κατατεθειμένα χρηματικά ποσά των 20.000 και 8.950 ευρώ αντίστοιχα.
• Δύο (2) εντάλματα πληρωμής Τράπεζας, ομοίως υπό στοιχεία του, στα οποία εμφαίνονται τα ληφθέντα χρηματικά ποσά των 10.000 ευρώ,.
• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
• Δύο (2) φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (memory stick)
• Ένας (1) φορητός Η/Υ (Laptop).
• Το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ.
Ερευνάται η συμμετοχή του στη δραστηριότητα του κυκλώματος λαθροδιακίνησης, που εξάρθρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, μετά το ναυάγιο που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2011, στο οποίο συμμετείχε και συνελήφθη ο αδελφός του, κρατούμενος σήμερα των Δικαστικών Φυλακών Ιωαννίνων.
http://crimesonair.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: