27.7.11

Παπανδρέου: Πετύχαμε όσα μας κατηγορούσε η αντιπολίτευση...


Υπερήφανος για τους βουλευτές του κόμματός του δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκαναν το... πατριωτικό τους καθήκον απέναντι στον ελληνικό λαό. «Επιβεβαιώσαμε τη συμμετοχή μας στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την διεθνή θέση της χώρας στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε. "Οι αποφάσεις που λάβαμε είναι ιστορικής σημασίας και για την ίδια την Ευρώπη, καθώς αποδεικνύεται ότι η Ε.Ε. μπορεί να συμπεριφέρεται ως μια μεγάλη οικονομική και πολιτική δύναμη και να προστατεύσει το ίδιο το νόμισμα" συμπλήρωσε.

Όπως υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου, "μέσα από τη δική μας περιπέτεια η Ευρώπη έγινε πιο πολική".

Αναφερόμενος στη συμφωνία της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, δήλωσε ότι διασφαλίστηκαν οι δανειακές ανάγκες της χώρας για το επόμενο διάστημα, η εξυπηρέτηση του χρέους και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και των καταθέσεων των πολιτών. «Πετύχαμε όσα μας κατηγορούσε η αντιπολίτευση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δανεισμός με 3,5% είναι μια ιδιότυπη καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού ομολόγου. Η επαναγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά είναι κάτι που διεκδικούσαμε καιρό.

Τόνισε δε, ότι οι αγορές θα συνεχίσουν να αμφισβητούν η Ευρώπη όμως θα απαντά με ισχυρό τρόπο και αλληλεγγύη. "Η εποχή των ελλειμμάτων τελείωσε. Ακόμη κι αν μηδενίζαμε το χρέος, θα είχαμε έλλειμμα στον προϋπολογισμό, όχι σαν αυτό του 2009 αλλά έλλειμμα. Είναι λογικό οι Ευρωπαίοι εταίροι να μην θέλουν να πληρώνουν το έλλειμμά μας, γι αυτό στόχος ο μηδενισμός του ελλείμματος και η δημιουργία πλεονάσματος."

Ο Γ. Παπανδρέου, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για μικροπολιτική λογική και χαρακτήρισε την αντιπολίτευση ως αδίστακτη προκειμένου να διατηρήσει τα εκλογικά της ποσοστά. "Τι να τα κάνω τα εκλογικά ποσοστά αν η χώρα μου έχει δυστυχήσει" συμπλήρωσε. Επίσης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η αντιπολίτευση υποτίμησε τις δυνάμεις του ελληνισμού για να παριστάνει τον σωτήρα. "Οι εκκλήσεις μας έμειναν αναπάντητες, αντίθετα περίσσευσε η ανευθυνότητα, η υποκρισία, η λοιδορία, η λάσπη, η αμφισβήτηση του πατριωτισμού μας από αυτούς που έβαλαν φωτιά στο σπίτι και το έβαλαν στα πόδια", δήλωσε.

"Ακόμη και την 11η ώρα η Νέα Δημοκρατία έχασε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μία εθνική προσπάθεια, θα ήμουν ευτυχής αν είχαν συμμετάσχει", ανέφερε.

"Δική μας επιθυμία και βούληση είναι να αλλάξουμε την πατρίδα μας και να μην στεκόμαστε με δάνειες δυνάμεις". Σύμφωνα με τον ίδιο, βασικοί άξονες της κυβερνητικής πολιτικής είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, το ενιαίο μισθολόγιο, οι ξένες επενδύσεις, η καταπολέμιση φοροδιαφυγής, η μείωση φαρμακευτικής δαπάνης, οι επενδύσεις του ΕΣΠΑ και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στους ιδιοκτήτες ταξί, δήλωσε ότι "είναι σταθερή η θέση μας για άνοιγμα των επαγγελμάτων, με κανόνες. Θα ακούσουμε κάθε πρόταση στο πλαίσιο του διαλόγου, για ποιοτικές υπηρεσίες, αλλά οι απελευθέρωση θα γίνει." τόνισε και κάλεσε τους αυτοκινητιστές σε διάλογο τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για αντιπαράθεση.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: