1.7.11

Άνω κάτω η Βουλή με θέμα τη Ροδούλα Ζήση...


Καβγάς άνευ προηγουμένου για τα φαινόμενα βίας...
Βουλευτές όρθιοι φωνάζουν και κάνουν χειρονομίες. Ο Απόστολος Κακλαμάνης ωρύεται κουνώντας χαρτιά στον αέρα. Ο πρόεδρος της Βουλής χτυπάει μάταια το κουδούνι για να επαναφέρει την τάξη.
Είναι η εικόνα της ολομέλειας της Βουλής λίγα λεπτά πριν αρχίσει η ψηφοφορία για την παραπομπή ή όχι του...
Ακη Τσοχατζόπουλου, με την ένταση όμως να έχει εντελώς διαφορετική αιτία.

Αφορμή στάθηκε η παρέμβαση του Απ. Κακλαμάνη σχετικά με ανακοίνωση που –όπως υποστήριξε- προέρχεται από οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία......

«Είναι ένα συκοφαντικό κατηγορητήριο που αφορά τους βουλευτές Ροδούλα Ζήση και Κώστα Καρτάλη και λέει ότι εγκλημάτησαν σε βάρος του ελληνικού λαού. Ότι είναι και οι δύο συνυπεύθυνοι για τη φτώχεια, την ανεργία, την εγκληματικότητα. Μετά από αυτό, 100 άτομα πήγαν με κουκούλες στο σπίτι της κυρίας Ζήση και έμεινε όλη τη νύχτα στο γραφείο της, εν μέσω δημοκρατίας», κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Τα λόγια του κ. Κακλαμάνη προκάλεσαν οξύτατες αντιδράσεις στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ σε σημείο που άρχισαν να αλληλοεκτοξεύονται προπηλακισμοί.

«Να δώσουμε το παράδειγμα στην κοινωνία ότι μπορούμε να συζητάμε» ζήτησε ο Φίλιππος Πετσάλνικος και δήλωσε ότι «όλα αυτά τα φαινόμενα βίας βάλλουν κατευθείαν στην ίδια τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Καθώς όμως η ένταση συνεχιζόταν αμείωτη, ζήτησε την ολομέλεια να επικυρώσει τα λεγόμενά του.

«Εκφράζει αυτό όλη την αίθουσα;» ρώτησε και αμέσως σηκώθηκαν όρθιοι χειροκροτώντας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Οι οποίοι όμως όταν αντελήφθησαν ότι η αριστερή πτέρυγα έμεινε καθήμενη, άρχισαν νέους προπηλακισμούς.

«Κυρία Αράπογλου, με καλείτε να λογοδοτήσω σε εσάς;» ακούστηκε να λέει εκτός μικροφώνου ο Φώτης Κουβέλης.

Τα πνεύματα ηρέμησαν αφού πλέον ο Π. Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το λόγο και ξεκαθάρισε πως «έχουμε δηλώσει ότι είμαστε απόλυτα εναντίον κάθε βίας, είναι μια σαφής και κατηγορηματική θέση. Αυτές οι εξετάσεις χτυπούν λάθος πόρτα».

«Εκλαμβάνω όλα αυτά ως διαβεβαίωση ότι όλοι θα καταβάλλουμε όλες τις προσπάθειες ώστε τέτοια φαινόμενα να καταδικάζονται και να αποτρέπονται», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής και κατέληξε:

«Παρά τα προβλήματα, η δημοκρατία είναι ισχυρή και γι αυτό αγωνιζόμαστε όλοι σε αυτή την αίθουσα».
http://volospress.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: