9.7.11

Αγανακτισμένοι: "Δεν φεύγουμε από την πλατεία"...


Από τις αρχές της εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης στην πλατεία Συντάγματος.

Την Παρασκευή ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, είχε συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους της πόλης με ... αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια που έπληξαν τόσο την εικόνα όσο και τη σωστή λειτουργία της πόλης.

Η συζήτηση έγινε μετά από πρωτοβουλία του κ. Καμίνη και σε αυτή ανταποκρίθηκαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Παναγής Καρέλλας, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Τσακίρης, ο αντιπρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Γιώργος Καββαθάς, καθώς και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής.

Όλοι τους αναφέρθηκαν διεξοδικά στην κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας και αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά η απρόσκοπτη οικονομική δραστηριότητα με την ειρηνική πολιτική διαμαρτυρία.

Φορείς και δημοτική αρχή συμφωνούν ότι τα πρόσφατα βίαια επεισόδια έπληξαν την κοινωνική και οικονομική ζωή στο κέντρο της Αθήνας και υπογραμμίζουν την ανάγκη εξομάλυνσης της λειτουργίας και της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης και ειδικότερα του κέντρου.

Αναφορικά με τους "Αγανακτισμένους" πολίτες που βρίσκονται σε μόνιμη βάση στο Σύνταγμα, ο δήμαρχος επανέλαβε ότι αυτός ο τρόπος διαμαρτυρίας δεν εμπεριέχει βία και δήλωσε ότι από την πλευρά του δήμος έκανε και συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του.

Ο κ. Καμίνης είχε απευθύνει πρόσκληση να παρευρεθούν στη συνάντηση και "αντιπρόσωποι" των Αγανακτισμένων, κάτι που δεν έγινε.

Παραμένουν στην πλατεία

Οι "Αγανακτισμένοι" από την πλευρά τους συγκεντρώθηκαν και το βράδυ της Παρασκευής στο Σύνταγμα, δηλώνοντας αποφασισμένοι να παραμεινουν.

"Δε θα φύγουμε αν δε φύγει το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και κάθε κυβέρνηση με οποιαδήποτε αμφίεση τα υπηρετεί", αναφέρουν οι Αγανακτισμένοι σε πρόσφατο ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος και συμπληρώνουν: "δε θα φύγουμε αν δε φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ και όσοι μας εκμεταλλεύονται".

Το πρωί του Σαββάτου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA τόνισε ότι πλήττεται η εικόνα του κέντρου της Αθήνας από την παρουσία σκηνών και αναρωτήθηκε σκωπτικά αν θα έπρεπε οι αρχές να παρέμβουν σε περίπτωση που κάποιοι μαζεύονταν για να πουλήσουν ντομάτες στην πλατεία Συντάγματος.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: