19.7.11

Επαναλήψεις; Χαμηλές τηλεθεάσεις...


Καλές οι επαναλήψεις αλλά δεν φέρνουν τηλεθέαση. Οι υπεύθυνοι ψυχαγωγικού τομέα, σχεδόν στο σύνολο των τηλεοπτικών καναλιών, με θλίψη τους διαπιστώνουν ότι χρυσή και άγια η... οικονομία, μόνο που όταν... δεν υπάρχει πρωτογενές πρόγραμμα δεν υπάρχουν και τηλεθεάσεις. Συν το γεγονός ότι το τηλεοπτικό κοινό προτιμά τις βόλτες και τα μπάνια και ο μέσος όρος πάει... περίπατο.

Ας σημειωθεί, ότι αυτό ήταν και ένα μίνι... στρες τεστ για τους σταθμούς και προκειμένου να τσεκάρουν οι της ψυχαγωγίας για πόσο ο τηλεθεατής μπορεί να αντέξει με πρόγραμμα - κονσέρβα σε καιρούς κρίσης.

Από τις φωτεινές εξαιρέσεις των φετινών επαναλήψεων είναι - όπως εδώ και χρόνια άλλωστε - το «Κωνσταντίνου και Ελένης» του ΑΝΤ1 και το «Μίλα μου βρώμικα» του Mega.

Την ίδια στιγμή, τα «Εγκλήματα», μια εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά για την εποχή της και μετά από τόσο... μαλλιοτράβηγμα επανάληψης, λογικό είναι να μη συγκινεί πλέον το τηλεοπτικό κοινό και να κάνει ποσοστά της τάξης του 13% ενίοτε και λιγότερο (και πάλι καλά δηλαδή, μετά από τόσα χρόνια).

Κατά τα λοιπά, τα ποσοστά των προγραμμάτων - κονσέρβα σπανίως ξεπερνούν το 15% δίνοντας και το στίγμα στους επιτελείς των καναλιών για το τι δεν αντέχει ο τηλεθεατής...
newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: