6.7.11

Έρχονται απολύσεις στο Δημόσιο...


Ανοιχτά πλέον μιλά η κυβέρνηση για το ενδεχόμενο απόλυσης υπαλλήλων που εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο Δημήτρης Ρέππας, ξεκαθάρισε σήμερα το μεσημέρι ότι ... μελλοντικά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατά τη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Ο υπουργός είπε πως είναι δυνατόν εάν κάποιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες, που προσφέρει ο εφαρμοστικός νόμος, όπως είναι οι μετατάξεις στον Δημόσιο Τομέα, η εργασία μερικής απασχόλησης, η απορρόφηση σε θέσεις ορισμένου χρόνου και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου, τότε θα δουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.

Το ενδεχόμενο αυτό αφορά μόνον υπαλλήλους του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, και όχι του στενού καθώς οι θέσεις στο στενό δημόσιο είναι προσωποπαγείς και όχι οργανικές όπως στον ευρύτερο.

Σε ό,τι αφορά το νέο μισθολόγιο, ανέφερε πως ένα από τα βασικά του στοιχεία είναι η σύνδεση μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης που προκύπτει από την αξιολόγηση των υπαλλήλων και όχι βάσει κάποιων τυπικών προϋποθέσεων. Ο κ. Ρέππας σημείωσε ακόμη πως το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί πιθανόν εντός του επόμενου μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: