14.7.11

Άδειασαν τον Ρέππα για τα διόδια...


«Αδειάζει» τον πρώην Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα και νυν Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η δήλωση του υφυπουργού Υποδομών Γ. Μαγκριώτη σχετικά με την μείωση στις τιμές των διοδίων.

Σύμφωνα με τον ... κ. Μαγκριώτη η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει τελικά στις προαναγγελθείσες μειώσεις στις τιμές διοδίων, καθώς οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα δεν είναι βιώσιμα.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός Υποδομών δήλωσε ότι «το 2010 προτείναμε τη μείωση των διοδίων. Τράπεζες και παραχωρησιούχοι δεν δέχονταν συζήτηση. Η ευθύνη είναι στην πλευρά των τραπεζών. Εμείς διαφωνούμε με αυτή την εκτίμηση. Τους καλούμε να ξεκινήσουν την επαναχρηματοδότηση, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα».

Ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλλει στις κοινοπραξίες τη μείωση του αντιτίμου των διοδίων και επιπλέον αν καταγγελθούν οι συμβάσεις με τις εν λόγω εταιρείες, τα έργα θα σταματήσουν και θα πρέπει το κράτος να πληρώνει αποζημιώσεις.

Μετά από αυτή την εξέλιξη κλείνει το κεφάλαιο της μείωσης των διοδίων, που η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει εδώ και μήνες, κάνοντας λόγο και για διάφορες διευκολύνσεις των οδηγών.
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: