3.7.11

Χωρίζει ο Τόνι Μπλερ;...


Σε κρίση βρίσκεται το τέως «ανοξείδωτο» ζεύγος Τόνι και Σερί Μπλερ. Επί μια δεκαετία φαινόταν ότι αποτελούν το ιδανικό ζευγάρι. Τους ένωναν τα ίδια ιδανικά, η ίδια θρησκευτική πίστη (ο Μπλερ ασπάστηκε τον... καθολικισμό για χάρη της συζύγου του), ακόμη κι ένα ερωτικό πάθος που πολλοί πιστεύουν ότι χάνεται στη συζυγική σχέση με το πέρασμα του χρόνου.
Το τέταρτο από τα παιδιά τους, ο Λίο, γεννήθηκε αφού είχαν περάσει αμφότεροι τα 40 και εκείνος έχει εξομολογηθεί σε αυτοβιογραφία του ότι εξακολουθούσε να την επιθυμεί «σαν ζώο». Εκείνη ανέφερε στη δική της πως έμεινε έγκυος στον Λίο κατά τις διακοπές τους στον βασιλικό πύργο του Μπαλμόραλ («δεν είχα φέρει τα αντισυλληπτικά, έκανε κρύο και το ένα πράγμα φέρνει το άλλο», έγραψε η πρώην πρώτη κυρία).

Η κρίση στις σχέσεις του ζεύγους άρχισε όμως όταν ο Τόνι έφυγε από την εξουσία. Εξαιτίας των όλο και περισσότερων ταξιδιών στο εξωτερικό που κάνουν αμφότεροι για διασκέψεις, συνέδρια και επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι Μπλερ περνούν μαζί μόνο τρεις ημέρες τον μήνα, υποστηρίζει η συντηρητική «Ντέιλι Μέιλ», επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στην οικογένεια.
Πρόσφατα βρέθηκαν μάλιστα την ίδια ώρα στο αεροδρόμιο του Χίθροου, εκείνος αναχωρώντας για τη Σιέρα Λεόνε, εκείνη επιστρέφοντας από τη Σλοβενία, χωρίς να συναντηθούν. Οι συχνές απουσίες από το σπίτι, κυρίως του Τόνι, «έχουν δημιουργήσει αναπόφευκτες εντάσεις», υποστηρίζει η λονδρέζικη εφημερίδα. Και για πρώτη φορά έπειτα από 30 χρόνια γάμου, φέτος δεν θα κάνουν μαζί θερινές διακοπές και θα περιοριστούν σε Σαββατοκύριακα στην εξοχική κατοικία τους.

Η «Ντέιλι Μέιλ», η οποία ουδέποτε υποστήριξε τον Μπλερ, δεν κάνει λόγο για ενδεχόμενες απιστίες, ωστόσο αναφέρεται στα πολύ θερμά μηνύματα προς τον πρώην πρωθυπουργό που ανέβασε στο twitter η Ρουθ Τέρνερ, μια στενή συνεργάτιδά του η οποία ταξιδεύει συχνά μαζί του.
ΤΑΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: