28.7.11

ΚΥΠΡΟΣ: Χωρίς συμφωνία το τετ α τετ Χριστόφια - Καρογιάν...


Λευκωσία: Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση που πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, για την παραμονή του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση.
Εξερχόμενος του Προεδρικού, μετά από δύο ώρες, ο Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η συζήτηση με... τον Πρόεδρο. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν επέδωσε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είναι ώρα ευθύνης, είναι ώρα σκέψης, είναι ώρα περίσκεψης, τα πολλά λόγια δεν ωφελούν», είπε ο κ. Καρογιάν, προσθέτοντας ότι «η συζήτηση θα συνεχιστεί».

Ερωτηθείς αν συζήτησαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα σημεία που έθεσε απάντησε «μάλιστα».

«Επί του παρόντος αυτά έχω να πω», δήλωσε τέλος ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αναχωρώντας από το Προεδρικό.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σε σύντομη δήλωσή του, μετά τη συνάντηση, είπε πως ''έγινε μια συζήτηση μέσα σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα και η συζήτηση θα συνεχιστεί''. ''Συμφωνώ σε όσα σας έχει πει ο κ. Καρογιάν'', συμπλήρωσε.

Αναχωρώντας από το Προεδρικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: "Ο λαός με εξέλεξε και στο λαό λογοδοτώ". Ο Πρόεδρος Χριστόφιας απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσον θα παραμείνει Πρόεδρος, μετά από τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ χαρακτήρισε πολύ κρίσιμη τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι ο Μάριος Καρογιάν θα δώσει στον πρόεδρο Χριστόφια επιστολή, στην οποία θα γίνεται επεξήγηση των λόγων και του σκεπτικού της πρότασης του κόμματος για έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι το πιο καθοριστικό δεν είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, αλλά η συμφωνία σε κοινό πρόγραμμα για αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος, καθώς και τρόπους και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του.

Εμείς, είπε ο κ. Φωτίου, είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια στην κυβέρνηση αν γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: