8.7.11

Ιδρύεται ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης...


«Τη δυνατότητα δημιουργίας ευρωπαϊκού οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης μελετά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε σήμερα μιλώντας στην φινλανδική εφημερίδα «Helsingin Sanomat», ο αρμόδιος επίτροπος για Οικονομικά Θέματα της Ευρώπης Όλι Ρεν. Ο επίτροπος διευκρίνισε ότι η... έκθεση βρίσκεται υπό κατάρτιση από την Κομισιόν και θα δοθεί στη δημοσιότητα το φθινόπωρο.

«Οι τρεις μεγάλοι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης αντιμετωπίζουν τη λειτουργία των οικονομιών της ευρωζώνης λίγο διαφορετικά από όσο εμείς εδώ», εξήγησε ο επίτροπος.

Στη συνέντευξή του ο Ολι Ρεν υποστηρίζει ακόμη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πιθανότατα δεν θα δεχθεί τις εγγυήσεις που ζητεί η φινλανδική κυβέρνηση για να χορηγήσει περαιτέρω δάνεια στην Ελλάδα.

«Το ΔΝΤ είναι ένας από τους συντελεστές του μηχανισμού διάσωσης των υπερχρεωμένων οικονομιών της ευρωζώνης, αλλά δεν είναι σε καμιά περίπτωση ασήμαντος συντελεστής», εξήγησε ο επίτροπος.

Ο κ. Ρεν διευκρίνισε ακόμη ότι «το ζήτημα των δανειακών εγγυήσεων για τη δανειοδότηση της Ελλάδας θα λυθεί τις επόμενες εβδομάδες ή το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου».
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: