28.7.11

Ο κύβος ερρίφθη για τους υπεύθυνους για την περιπέτεια τηςΑ.Χατζηδημητρίου από την Χίο


www.tvpatrida.gr
Μετά από 52 δικάσιμες μέρες και πέντε σχεδόν μήνες που διήρκησε η δίκη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Χίου ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης την απόφαση του για τον βαρύτατο τραυματισμό της δημοσιογράφου Α.Χατζηδημητρίου. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους γιατρούς Γιάννη Μαλακό και Αθανάσιο Ρουμελιώτη, επιβάλλοντας στον πρώτο...

ποινή φυλάκισης 18 μηνών και στο δεύτερο φυλάκιση 6 μηνών με δύο χρόνια αναστολή. Επίσης ένοχος κρίθηκε και ο ιδιωτικός φύλακας της ΔΕΗ που τιμωρήθηκε τελικά για πρόκληση απλής και όχι βαριάς σωματικής βλάβης επιβάλλοντας του φυλάκιση 8 μηνών με διετή αναστολή. Αθώοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δηλαδή οι γιατροί Γ.Γιαννούλος, Λ.Χαλκιάς, ο ειδικευόμενος Σ. Βλατάκης αλλά και ο αναισθησιολόγος Γ.Κάβουρας, παρά την εισήγηση της εισαγγελέως που για τον τελευταίο ήταν καταδικαστική.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την απόφαση των δικαστών η δικηγόρος της οικογένειας Χατζηδημητρίου Α.Λω, λέγοντας ότι «εκτός από τον αναισθησιολόγο Γ.Κάβουρα είχε γίνει εμφανές από την αποδεικτική διαδικασία ότι η ετυμηγορία θα είναι περίπου αυτή, υπήρχαν θέματα που οδηγούσαν στην αθώωση γιατρών». Όσον αφορά τις αποζημιώσεις όπως διευκρίνισε πρόκειται για δυο διαφορετικές διαδικασίες που εκκρεμούν σε άλλα δικαστήρια και συγκεκριμένα εκκρεμεί η εκδίκαση από το διοικητικό δικαστήριο κατά των γιατρών και του νοσοκομείου και στο αστικό δικαστήριο η αγωγή κατά του φύλακα και της ΔΕΗ, διαδικασίες που η ίδια εκτιμά ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να εκδικαστούν.


"Για την πιο κακή δικαστική απόφαση στα 35 χρόνια δικηγορίας του» έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του παθολόγου Γ.Μαλακού, Δ.Γεωργούλης υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης του χρεώθηκε πράγματα για τα οποία δεν έφερε καμία ευθύνη όπως για την λανθασμένη φαρμακευτική αγωγή που χορηγήθηκε στην Αγγελικη. «Λυπάμαι που έχασα πέντε μήνες εδώ μέσα» είπε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο της Μ.Αγγελίδου, επίσης συνηγόρου του Γ.Μαλακού, που είπε ότι με την απόφαση αυτή επικυρώθηκε ο πόλεμος συκοφαντίας των τοπικών μέσων ενημέρωσης κατά του Γ.Μαλακού. «Ήρθε η απόφαση αυτή να επικυρώσει όλα όσα γράφοντας χωρίς να λάβει υπόψη τα όσα ακούστηκαν μέσα αίθουσα του δικαστηρίου» ανέφερε διευκρινίζοντας ότι η κοινή γνώμη γνωρίζει ποιος είναι ο γιατρός Μαλακός και ποιος έχει φέρει την παθολογική κλινική σε αυτό το επίπεδο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Α.Ρουμελιώτη, Γ.Μεργές, είπε ότι ο πελάτης του συνεχίζει να υποστηρίζει την αθωότητα του, σε αντίθεση με όσα ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα, όπου πολλοί επιχείρησαν να τον καταστήσουν το μόνο υπεύθυνο και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η αθώωση του θα φανεί στον δεύτερο βαθμό της δικαιοσύνης.

Ο γνωστός δικηγόρος Α.Βγόντζας, συνήγορος των νοσοκομειακών γιατρών, που τους εκπροσώπησε μετά από εντολή του Σκυλίτσειου χωρίς να σχολιάσει την απόφαση είπε ότι θα διεκδικήσει την αθωότητα και των υπόλοιπων γιατρών στο δεύτερο επίπεδο της δικαιοσύνης υποστηρίζοντας ότι το Νοσοκομείο λειτούργησε συντονισμένα και αποτελεσματικά στην υπόθεση. «Το πεπρωμένο φυγή αδύνατον» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ξ.Πιπίδης, ένας εκ των συνηγόρων του ιδιωτικού φύλακα της ΔΕΗ Γ.Παβίτσου, έκανε λόγο για ισορροπημένη απόφαση αν και όπως είπε η αλήθεια είναι υποκειμενική. «Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου είναι στην Αγγελική, μιας εκείνη είναι που υποφέρει» ανέφερε σχολιάζοντας την απόφαση.

Με ικανοποίηση δέχτηκαν την απόφαση οι συνήγοροι των γιατρών που τελικά αθωώθηκαν με την Χ.Γαλάτουλα συνήγορο του νευρολόγου Γ.Γιαννούλου να κάνει λόγο για προδιαγεγραμμένη την τύχη της Αγγελικής , υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης της υπέστη άδικα όλη αυτή την ταλαιπωρία. « Για απόλυτη δίκαιη και σωστή απόφαση» μίλησε ο δικηγόρος του Γ.Κάβουρα σημειώνοντας ότι για τον ίδιο και τον πελάτη του δεν ήταν έκπληξη η τελική απόφαση, παρά την καταδικαστική εισήγηση της εισαγγελέως, μιας και ο ίδιος είχε ήσυχη την συνείδηση του ότι έκανε ότι μπορούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: