19.7.11

«Η αβάσταχτη ελαφρότητα του πρωινάδικου»...


Κονταροχτυπιούνται οι παρουσιάστριες, φουντώνει ο ανταγωνισμός, ανεβοκατεβαίνουν βασίλισσες από τους θρόνους, πανελίστες πάνε κι έρχονται. Κι όλα αυτά, κάθε χρόνο, στην ίδια ζώνη: τα πρωινάδικα.

Την πλέον ασήμαντη τόσο για τα κανάλια όσο και... για οποιονδήποτε νοήμονα τηλεθεατή. Μία ζώνη η οποία δεν φέρνει έσοδα, την παρακολουθούν μερικές χιλιάδες τηλεθεατές αλλά για έναν παράξενο λόγο εδώ και χρόνια μονοπωλούσε την παροχή υπέρογκων αμοιβών για πρόσωπα τα οποία έχτισαν καριέρες. Κάπως έτσι μας προέκυψε η Ρούλα Κορομηλά, ακολούθησε η Ελένη Μενεγάκη και η κατάσταση τρίτωσε με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Οι υπόλοιποι, για την ακρίβεια οι υπόλοιπες, απλώς πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Προσπάθησαν μέσα από τον περίφημο ρόλο του πρωινατζή - ούς να γίνουν αστέρια πρώτης γραμμής. Δηλαδή να πείσουν στην ουσία κάποιον που βρίσκεται στο σπίτι του το πρωί και κάνει το λάθος να ανοίξει τηλεόραση να υποχρεωθεί να κάνει κοιλιακούς στο σαλόνι, να φτιάξει σε πέντε λεπτά τούρτα πραλίνα, να χωρέσει σε φορέματα μεγέθους extra small, να λύσει κάθε απορία ψυχολογικής και οικογενειακής φύσης και στο τέλος να πει κι ένα τραγούδι αφού κάθε πρωινό που τιμά τον τίτλο του κάνει τη νύχτα μέρα με τους απανταχού μπουζουκτζήδες να αποθεώνουν τον αγιάτρευτο έρωτα.

Το άδειο ταμείο έκανε τους επικεφαλής των καναλιών να αρχίσουν να αναθεωρούν τις σκέψεις και κυρίως τις προθέσεις τους απέναντι στα πρωινά. Ηδη η επόμενη σεζόν, αν μη τί άλλο, σηματοδοτεί την έξοδο του ΑΝΤ1 από την συγκεκριμένη ζώνη την ίδια ώρα που το «Μενεγάκειο» μοντέλο δείχνει να ξεθωριάζει ακόμη και στα μάτια των Γερμανών του Alpha, ενώ στο Mega δεν διστάζουν να μειώσουν δραστικά το budget και να κλείσουν το λογαριασμό στα γρήγορα. Περιθώρια για σπατάλες δεν υπάρχουν και ειδικά όταν αυτές αφορούν προγράμματα και πρόσωπα ξεπερασμένα που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο κόσμος όχι μόνο κουράστηκε αλλά τους βαρέθηκε κιόλας.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: