26.7.11

Ξεκίνησαν την πορεία τους προς τη Βουλή οι ιδιοκτήτες ταξί...


Περισσότεροι από 8.000 ιδιοκτήτες ταξί συμμετέχουν στην πορεία προς το Σύνταγμα, που ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Προορισμός τους η Βουλή, όπου ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώσει στις 6 το απόγευμα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει στο άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί παρά ...
τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις και τις εσωκομματικές αντιδράσεις. «Το πραγματικό ερώτημα είναι εάν θα εφαρμοστεί ο νόμος ή αν θα υποκύψει η κυβέρνηση στο μικροπολιτικό κόστος και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών», τόνισε ο κ. Ραγκούσης, απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο που ζήτησε την παραίτησή του.

Οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν αρχικά στα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνη στις 4 το απόγευμα.

Η συνεδρίαση του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ γίνεται μετά από αίτημα 21 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για ενημέρωση από τον υπουργό.

Ο κ. Ραγκούσης πάντως, απαντώντας στην κριτική που δέχεται τόνισε ότι το πραγματικό ερώτημα είναι εάν θα εφαρμοστεί ο νόμος ή αν θα υποκύψει η κυβέρνηση στο μικροπολιτικό κόστος και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, κατά του υπουργού καταφέρθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5. «Υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα χωρίς να ρωτάνε, νομίζουν ότι είναι πανίσχυροι», δήλωσε ο βουλευτής Λακωνίας και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε «μαζέψει» τον κ. Ραγκούση και τον κ. Ρέππα ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

«Μπορεί να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες κάποιοι για το κατάντημα αυτό στην χώρα και για τη δυσφήμηση. Γιατί να μην παραιτηθεί; Υπάρχουν και τέτοιες λύσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι κολλημένοι στις καρέκλες τους» τόνισε ο κ. Γρηγοράκος.

Η απάντηση Ραγκούση

Απαντώντας στιη δήλωση του βουλευτή, ο κ. Ραγκούσης τόνισε: «Ο κ. Γρηγοράκος ζητά την παραίτηση μέλους της κυβέρνησης που προωθεί την εφαρμογή ενός νόμου, που και ο ίδιος ο βουλευτής ψήφισε πριν από τέσσερις μόλις μήνες, και σύμφωνα με τον οποίο συντελέστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου.

»Ένα είναι το πραγματικό και κρίσιμο για την πορεία της χώρας ερώτημα: Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, και ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για την εφαρμογή ενός νόμου που έχουμε ήδη ψηφίσει και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον ή θα υποταχθούμε στο φόβο του μικροπολιτικού κόστους και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών;», τόνισε.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα «ελευθέρας»

Έρευνα για το αδίκημα της παράνομης βίας εκ μέρους αυτοκινητιστών ταξί, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελενη Ράϊκου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου σε διόδια.

Αντικείμενο της νέας έρευνας αποτελεί το άνοιγμα των διοδίων από τους οδηγούς ταξί, που έχει σημειωθεί σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα την ελεύθερη διέλευση οχημάτων.

Η κ. Ράϊκου, με έγγραφο της δίνει εντολή στην αστυνομία να διερευνήσει αν διαπράχθηκε το αδίκημα της παράνομης βίας και να εντοπίσει τους υπαίτιους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν τις καταγραφές από το κύκλωμα καμερών που είναι εγκατεστημένο στα διόδια ενώ θα εξετάσουν, ως μάρτυρες, υπαλλήλους των διοδίων.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: