11.7.11

Ουδέν νεώτερον από τη συνάντηση Διαμαντοπούλου-πρυτάνεων...


Το χάσμα που χωρίζει πανεπιστημιακούς και υπουργείο επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου με αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων. Αμέσως μετά, η υπουργός έκανε λόγο για... συζήτηση με "ξεχωριστή σημασία" και τόνισε ότι περιμένει από τους πρυτάνεις -"μετά τις δικές τους διαβουλεύσεις", να καταθέσουν γραπτές προτάσεις για τα άρθρα του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση, με τα οποία διαφωνούν.

Τόνισε, πάντως, ότι η συζήτηση για τις αλλαγές είναι "ευρύτατη" και δεν περιορίζεται ανάμεσα στο υπουργείο και τους πρυτάνεις. "Το σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση τα αλλάζει όλα στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Αυτό θέλουμε και αυτό απαιτεί η ελληνική κοινωνία", είπε.

Όσον αφορά στο ζήτημα των συμβουλίων που θα διοικούν τα ιδρύματα και του τρόπου εκλογής των πρυτάνεων, που έχει θέσει ως "κόκκινη γραμμή" η ηγεσία της ακαδημαϊκής κοινότητας, η Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε πως δεν συμφωνεί σε καμία διαπραγμάτευση στην «κόκκινη γραμμή» και πρόσθεσε: "Σε ένα τόσο μεγάλο νομοσχέδιο, οι 'κόκκινες γραμμές' δεν μπορεί να μπαίνουν σε διοικητικά θέματα. Είναι στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στις σπουδές, στο μέλλον της χώρας".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: