21.7.11

Νέο βίντεο από την τραγωδία στην Κύπρο...


Βίντεο-ντοκουμέντο από τη μοιραία έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί της Κύπρου αποκάλυψε χθες το κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι «Σίγμα». Το βίντεο δείχνει καρέ - καρέ τις ... δεκάδες τεραστίων διαστάσεων αναφλέξεις πυρομαχικών, που προηγήθηκαν της ανείπωτης τραγωδίας.


Στο συγκλονιστικό βίντεο φαίνεται επίσης και το μοιραίο όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας να πλησιάζει το σημείο της έκρηξης ενώ ακούγονται και οι συνομιλίες των αστυνομικών μέσα από το περιπολικό που κατευθύνεται στον τόπο της τραγωδίας.


Εν τω μεταξύ, με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, η ανακριτική ομάδα της αστυνομίας που διερευνά τα αίτια της τραγωδίας θα έχει έτοιμο το πόρισμά της, με σχετικές εισηγήσεις για ποινικές και πειθαρχικές διώξεις.


Σύμφωνα με έγκυρη πηγή του «Σίγμα», πολύ σύντομα θα υπάρξουν διαθεσιμότητες οι οποίες θα ταρακουνήσουν συγκεκριμένες υπηρεσίες ασφαλείας, καθώς ανώτατα στελέχη φέρονται να έχουν ευθύνη για την τραγωδία. Η ανακριτική ομάδα έχει ήδη συλλέξει περισσότερες από 280 καταθέσεις, όχι των 50 σελίδων.


Την είσοδο του αρχηγείου έχουν περάσει τις τελευταίες ώρες όλοι όσοι είχαν εμπλοκή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην τραγωδία, συμπεριλαμβανομένων και πρόσφατα παραιτηθέντων Υπουργών.


Επίσης έχουν ολοκληρωθεί τα πορίσματα των Άγγλων και Ε/Κ εμπειρογνωμόνων και έχουν παραδοθεί στους ανακριτές ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται και το πόρισμα των 6 Γάλλων εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι ζήτησαν μια εβδομάδα για να ολοκληρώσουν τις έρευνές τους, χρόνος ο οποίος έχει ήδη παρέλθει .


Όσον αφορά τον επικεφαλής των ερευνών, Πόλυ Πολυβίου, αύριο θα πραγματοποιήσει τις πρώτες συναντήσεις μετά το διορισμό του, αρχικά με τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η συνεργασία της δικής του ομάδας και της ανακριτικής ομάδας που έχει ορίσει ο αρχηγός αστυνομίας και η οποία ασχολείται περισσότερο με το ποινικό κομμάτι.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: