10.7.11

Απορρίπτει τη θέση περί «συνωμοσίας» ο Ρενέ- Ζορζ Κερί...


Ο υπεύθυνος για τα θέματα ασφάλειας στον ξενοδοχειακό όμιλο Accor, ο οποίος τη νύκτα της 14 προς 15 Μαΐου ειδοποίησε τις γαλλικές αρχές ότι ο... Ντομινίκ Στρος-Καν (DSK) συνελήφθη, στη Νέα Υόρκη απορρίπτει την άποψη «της συνωμοσίας γύρω από τη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν, μιας άποψης που έχει ιδιαίτερη απήχηση στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα ο Ρενέ-Ζορζ Κερί, δήλωσε στη «Ζουρνάλ ντε Ντιμάνς»(Εφημερίδα της Κυριακής): «Τώρα, όσον αφορά ότι εμείς, από το Παρίσι, επηρεάσαμε την αστυνομία Νέας Υόρκης (να συλλάβει τον Στρος-Καν), αυτό είναι ένα παραλήρημα».

Ο Κερί έχει ήδη αποκαλύψει ότι τις πρώτες ώρες της 15ης Μαΐου, περίπου ένα τρίωρο αφότου ο Στρος Καν ήταν κρατούμενος στη Νέα Υόρκη, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ange Mancini, τον συντονιστή των υπηρεσιών πληροφοριών στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο, ενημερώνοντας πρώτος για τη σύλληψη του Στρος-Καν.

Αμφότεροι πρώην αστυνομικοί, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές εκτιμήσεις ο ένας γνώριζε τον άλλον. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, ο Μαντσινί ενημέρωσε με τη σειρά του τον διευθυντή πολιτικού Γραφείου του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, κ. Κριστιάν Φρεμόν.

Ο Κλοντ Γκεάν, υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας έχει δηλώσει ότι πληροφορήθηκε για τη σύλληψη Στρος-Καν τηλεφωνικώς, από το προεδρικό μέγαρο και χαρακτήρισε ως «αναιδείς κατηγορίες», τις επικρίσεις από το στενό περιβάλλον του Στρος-Καν, σύμφωνα με το οποίο «εκδηλώθηκε μια κυβερνητική εγκληματική απόπειρα σε βάρος του Στρος-Καν».
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: