28.7.11

Πόλος έλξης εκατοντάδων επισκεπτών η «Ψαράδικη Βραδιά» στην Αγριά Μαγνησίας...


Ξεκίνησαν από χθες στην παραλία της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς οι εκδηλώσεις για την «Ψαράδικη Βραδιά», οι οποίες αποτελούν έναν από τους παλαιότερους θεσμούς της περιοχής, καθώς πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία εδώ και 48 χρόνια.
Όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Αγριάς και Αρτέμιδας Ν. Στόϊκος «πρόκειται για... μια σημαντική λαϊκή εκδήλωση που αποτελεί διέξοδο για τους συμπολίτες μας, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε. Γι’ αυτό, καλούμε όλους τους δημότες του ενιαίου Δήμου Βόλου να επισκεφθούν τη γιορτή και να διασκεδάσουν με το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Οι εκδηλώσεις είναι επιλεγμένες ώστε να ανταποκρίνονται και να καλύπτουν τις προτιμήσεις όλων των ηλικιών, ενώ, όπως πάντα, στους επισκέπτες θα προσφερθούν γευστικότατα θαλασσινά εδέσματα έναντι συμβολικού τιμήματος, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 28/7, ώρα 9μ.μ.:Συνάντηση παραδοσιακών Χορευτικών Συγκροτημάτων

Παρασκευή 29/7, ώρα 9μ.μ.: ROCK Βραδιά με τους «ΑΛΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ»

Σάββατο 30/7, ώρα 10μ.μ.: ΨΑΡΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Κυριακή 31/7, ώρα 5π.μ.: Διαγωνισμός Ψαρέματος

Κυριακή 31/7, ώρα 9:30μ.μ.:Καταδυτική επίδειξη από τον Σύλλογο «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ»

Κυριακή 31/7, ώρα 10μ.μ.: ΨΑΡΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Οι εκδηλώσεις της «Ψαράδικης Βραδιάς» που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στην Αγριά, χρονολογούνται από το καλοκαίρι του 1964, όταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγριάς που είχε ιδρυθεί ένα χρόνο πριν, πήρε τη πρωτοβουλία σε συνεργασία με τη Περιηγητική Λέσχη Βόλου να εγκαινιάσει μια εκδήλωση προς τιμήν των Ψαράδων της περιοχής, η οποία γι’ αυτό ονομάστηκε “Ψαράδικη Βραδιά”. Η εκδήλωση, η δομή της οποίας στηρίχθηκε σε στοιχεία ανάλογων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνταν σε ψαροχώρια της Σικελίας, γινόταν ένα σαββατόβραδο του Αυγούστου στη διάρκεια της οποίας προσφερόταν ψαρόσουπα (κακαβιά) , τηγανητά ψάρια και καλαμάρια, ενώ συνοδευόταν από χορούς λαϊκών συνόλων, ορχηστικών συγκροτημάτων, καύση πυροτεχνημάτων κ.λ.π. Η συγκεκριμένη εκδήλωση εκτός από ένα παραδοσιακό πανηγύρι για τους κατοίκους της Αγριάς λειτούργησε και ως πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών, κάτι που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: