18.7.11

Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος από την απεργία ταξί...


Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, νωρίτερα σήμερα το πρωί ζήτησε με εντολή της να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες για όσους οδηγούς ταξί διαπιστώνεται ότι ... διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Από το πρωί επικρατεί χάος σε βασικές οδικές αρτηρίες από την κινητοποίηση των ταξιτζήδων.

Στο πλαίσιο της 48ωρης κινητοποίησής τους, από τις 5 το πρωί, περίπου 2.000 ταξί έχουν παρκάρει κατά μήκος της Αττικής οδού από το Κορωπί προς αεροδρόμιο, ενώ άλλα περίπου 500 ταξί έχουν παρκάρει κατά μήκος της Ακτής Ποσειδώνος, κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού στο λιμάνι στο Πειραιά.

Και οι δύο αυτές κινήσεις έχουν προκαλέσει τεράστιο χάος, με ταξιδιώτες που δεν καταφέρνουν να φτάσουν έγκαιρα στο αεροδρόμιο και διαμαρτύρονται ακόμα και ότι έχασαν την πτήση τους.

Τα πλοία, ωστόσο, αναχωρούν κανονικά από τον Πειραιά και το λιμενικό συνιστά στους οδηγούς να εισέρχονται στο λιμάνι από οποιαδήποτε πύλη στην οποία έχουν πρόσβαση. Αντίθετα, τα πούλμαν δυσκολεύονται να παραλάβουν επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, καθώς η συγκέντρωση ταξιτζήδων στην ακτή Ξαβερίου δυσκολεύει την πρόσβαση.

Μέσα στο λιμάνι και στις περισσότερες πύλες εισόδου υπάρχει ισχυρή δύναμη του Λιμενικού Σώματος.

Στην Αττική οδό η ουρά των αυτοκινήτων φτάνει τα δύο χιλιόμετρα καθώς οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αφήσει μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας για την κίνηση των οχημάτων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να διατηρήσουν ανοιχτή την Αττική Οδό και να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια με άλλους οδηγούς.

Οι αυτοκινητιστές προγραμματίζουν, επίσης, συγκέντρωση έξω από τα γραφεία τους επί της οδού Μάρνη το πρωί της Δευτέρας.

Αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, προειδοποιούν και με απεργία διαρκείας σε περίπτωση που το υπουργείο δεν κάνει δεκτά τα αιτήματά τους.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: