8.7.11

Προανακριτική για Αλογοσκούφη και Μαρκογιαννάκη προτείνει το ΠΑΣΟΚ...


Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που υπογράφεται από 108 βουλευτές, για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες τεσσάρων πρώην υπουργών για την υπόθεση της Siemens.

Παράλληλα, οι βουλευτές προτείνουν να ... αξιολογηθούν τα στοιχεία και οι κατηγορίες από το Τριμελές Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπει ο νέος νόμος περί «ποινικής ευθύνης υπουργών», αλλά και να αποφανθεί για τυχόν παραγραφή των αδικημάτων ή αν θα παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην τακτική δικαιοσύνη.

Οι τέσσερις πρώην υπουργοί που κατηγορούνται είναι οι Αναστάσιος Μαντέλης και Άκης Τσοχατζόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, για παθητική δωροδοκία σε βάρος του δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς και οι Γιώργος Αλογοσκούφης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης από την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ για το αδίκημα της απιστίας.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, παραπέμπονται στην Προανακριτική Επιτροπή οι κκ. Αλογοσκούφης και Μαρκογιαννάκης, ενώ για τους κκ. Τσοχατζόπουλο και Μαντέλη εκφράζεται η άποψη ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, ενώ για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος πρέπει να δικαστούν από την Τακτική Δικαιοσύνη.

Δημοκρατική Συμμαχία: «Η λογική των συμψηφισμών»

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ εξαπολύει η Δημοκρατική Συμμαχία για την υπόθεση της Siemens. Συγκεκριμένα, κατηγορεί τα δύο μεγάλα κόμματα ότι επέλεξαν τη λογική των συμψηφισμών και το αποτέλεσμα είναι η συγκάλυψη της υπόθεσης, «ώστε να μη μάθει ποτέ η ελληνική κοινωνία ποιοι πήραν τα λεφτά, που πήγαν οι μίζες, ποια είναι η διαδρομή του 'μαύρου' πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ και των άλλων δημοσίων φορέων».

Παράλληλα, η Δημοκρατική Συμμαχία χαρακτηρίζει αστήρικτη και προκλητική την πρόταση παραπομπής «που στήνουν τώρα».

«Αν νομίζουν ότι με τη μεθόδευση αυτή θα ξεγελάσουν τον κόσμο, που διαμαρτύρεται για την ανομία, κάνουν λάθος» καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: