6.7.11

Δεν κάνουν πίσω οι ιδιοκτήτες ταξί...


Με βάση διαπραγμάτευσης το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος που είχε ανακοινώσει ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας, λίγο πριν φύγει για το νέο του κυβερνητικό πόστο, προσέρχονται, πιθανότατα αύριο, οι ιδιοκτήτες ταξί σε διάλογο με το νέο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση.

Σε ανακοίνωση της...


Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ταξί και Αγοραίων, με αφορμή και τη σημερινή Πανελλαδική ακινητοποίηση όλων των ταξί της χώρας, χαρακτηρίζονται οι δηλώσεις του κ. Ραγκούση για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, γενικές και αόριστες, που οδηγούν στη δημιουργία ολιγοπωλίων και καρτέλ και στο συγκεκριμένο χώρο.

Η Ομοσπονδία ζητάει να εφαρμοστεί στην πράξη το Προεδρικό Διάταγμα που είχε ανακοινώσει ο κ. Ρέππας και το οποίο, όπως αναφέρει, έχει πάρει την έγκριση της Τρόικας, έχει περάσει από την Κυβερνητική Επιτροπή και αποτελεί την βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση του ανοίγματος αλλά με σαφείς κανόνες και πληθυσμιακά κριτήρια.

Ο κλάδος, αναφέρει η Ομοσπονδία, προσέρχεται στο διάλογο με βασικές αρχές ένα μοντέλο ταξί βιώσιμου, προσαρμοσμένο στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας αλλά και της επιβίωσης των επαγγελματιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Ραγκούσης είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι δεν θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για την απελευθέρωση των ταξί που είχε συντάξει ο προκάτοχός του κ.Ρέππας και το οποίο έθετε μια σειρά από προϋποθέσεις για το άνοιγμα του κλάδου.

Ο κ. Ραγκούσης εξήγησε ότι στο πλαίσιο του Ν. 3919/2011 "Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων" η απελευθέρωση του ταξί ισχύει ήδη από τις 2 Ιουλίου και μέσα στην εβδομάδα το υπουργείο θα προσδιορίσει τους τρόπους με τους οποίους κάποιος θα απευθύνεται στην Περιφέρεια προκειμένου να αποκτά άδεια ταξί.

Στο πλαίσιο αυτό έδειξε εμμέσως προς την πλευρά των Περιφερειών αναφορικά με το ποιος θα καθορίζει τον αριθμό των ταξί που θα κυκλοφορούν σε κάθε περιοχή, ενώ προσέθεσε ότι ειδική μέριμνα θα υπάρξει για ορισμένες απομονωμένες ή με έντονη εποχικότητα περιοχές.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: