29.7.11

«Διαβολικές οι πράξεις του» Μπρέιβικ, λέει ο μέντορας του...


Ο Βρετανός Πολ Ρέι, ο άνδρας τον οποίο ο 32χρονος Νορβηγός ανέφερε ως «μέντορά» του καταδίκασε τις επιθέσεις του32χρονου Νορβηγού Άντερς Μπρέχρινγκ Μπρέιβικ τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε «διαβολικές».
Ο... Π.Ρέι αποτελεί πρώην μέλος του ακροδεξιού κινήματος English Defence League (EDL) και είναι αρχηγός της οργάνωσης των «Ναϊτών Ιπποτών».

Παραδέχεται ότι ενδέχεται να ενέπνευσε τον Νορβηγό, αλλά δηλώνει ότι δεν είχε οποιαδήποτε επαφή μαζί του.

Ο 35χρονος Βρετανός παραδέχεται ότι η οργάνωση των Ναϊτών Ιπποτών, η οποία είναι εμπνευσμένη από τις εκστρατείες των σταυροφόρων το Μεσαίωνα κατά του Ισλάμ, υπάρχει και ότι αυτός είναι ο ιδρυτής της.

Αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε επαφή με τον Άντερς Μπρέιβικ και σε συνέντευξή του στους Times καταδίκασε τις αιματηρές επιθέσεις στη Νορβηγία, τις οποίες χαρακτήρισε «πραγματικά διαβολικές».

Ο Πολ Ρέι παραδέχεται, πάντως, ότι μπορεί να αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Μπρέιβικ, αλλά τονίζει: «Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο για να υλοποιήσω τα ιδανικά μου».

Ο 35χρονος Ρέι διαθέτει ιστολόγιο στο οποίο γράφει ως «Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος», όπως αναφέρεται στο 1.500 σελίδων μανιφέστο του Μπρέιβικ που δημοσίευσε στο Διαδίκτυο πριν προβεί στις αιματηρές επιθέσεις.

Μάλιστα, σε αυτό το μανιφέστο, ο Μπρέιβικ χαρακτηρίζει τον Πολ Ρέι ως «μέντορά» του.

Ο Ρέι δήλωσε την Πέμπτη στο Associated Press: «Οι απόψεις μου παραμένουν οι ίδιες. (Πιστεύω) ότι απειλείται ο τρόπος ζωής μας από το Ισλάμ».

Έλαβε αποστάσεις από τις πράξεις του Μπρέιβικ. «Απλά θέλω να φανεί η αλήθεια και να αποδειχθεί ότι δεν έχω καμία σχέση με όλο αυτό» είπε.

Ο Πολ Ρέι εγκατέλειψε τη Βρετανία για τη Μάλτα το 2008 μετά τη σύλληψή του για υποκίνηση φυλετικού μίσους μέσω του blog του, Lionheart.

Δεν υπάρχουν σχόλια: