14.7.11

Νικητιάδης στον ΣΚΑΪ: Να ανεβάσουμε το επίπεδο του τουρισμού...


Την ανάγκη βελτίωσης του επιπέδου των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης με αφορμή και τη δολοφονία ενός Βρετανού τουρίστα στη Ζάκυνθο.

Μιλώντας στην «Πρώτη Γραμμή» τόνισε ότι... χρειαζόμαστε ξένους επισκέπτες με υψηλότερο εισόδημα και άλλα ενδιαφέροντα από το να μεθύσουν και να ξεσπάσουν, κάνοντας λόγο στο σημείο αυτό για τις συζητήσεις που διεξάγει για τη δημιουργία γηπέδων γκολφ.

Όσον αφορά τη δολοφονία του Βρετανού τουρίστα, τόνισε ότι δεν προβλήθηκε ιδιαίτερα στο εξωτερικό. «Τα δημοσιεύματα στη Βρετανία είναι ισορροπημένα και δεν είναι ανησυχητικά. Αυτό κατ’ αρχήν δεν μας βάζει σε ανησυχία, αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια για τέτοια προβλήματα αυτή τη στιγμή» υπογράμμισε.

Ο κ. Νικητιάδης επικαλέστηκε και βρετανική έκθεση, η οποία αναφέρει άσχημα συμβάντα που σημειώνονται σε Βρετανούς σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς, αναφέροντας ότι υπάρχει μείωση τέτοιων κρουσμάτων όσον αφορά την Ελλάδα.

«Να κοπούν με το μαχαίρι τέτοια ατυχή συμβάντα σχολίασε ο τέως πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) Γιάννης Ευαγγέλου. «Να το πάρουμε απόφαση ότι δεν θέλουμε τέτοιον τουρισμό στην Ελλάδα. «Υπάρχουν άνθρωποι που προωθούν ένα μοντέλο τουρισμού 18 – 30 με προδιαγραφές για τέτοιου είδους διασκέδαση, και έτσι απαξιώνεται ο ελληνικός τουρισμός» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής Ζακύνθου Ανδρέας Αποστολόπολος δήλωσε ότι η δολοφονία ήταν ένα μεμονωμένο ατυχές περιστατικό. «Κάνουμε καθημερινά περιπολίες στα πλαίσια του δυνατού με συνεχείς συλλήψεις» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: