18.7.11

ΚΥΠΡΟΣ: Αποδοκιμασίες και συνθήματα έξω από την Βουλή...


Λευκωσία: Πλήθος κόσμου, οι πλείστοι μαυροφορημένοι συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων αποδοκιμάζοντας τους κρατικούς αξιωματούχους που εισέρχονταν στο κτίριο, όπου συνήλθε σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία η Επιτροπή Άμυνας με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Το πλήθος ...
ξέσπασε σε αποδοκιμασίες υπουργών και κρατικών αξιωματούχων και φώναζε συνθήματα όπως «Χριστόφια, παραιτήσου εσύ και υπουργοί σου».

Αναρτήθηκαν επίσης διάφορα πανό, στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Χριστόφια παραιτήσου, εγκληματίες ανίκανοι ερασιτέχνες», «S300, Χρηματιστήριο,"Ηλιος" Κυπριακές Αερογραμμές, Παπασάββας, Μολέσκης, Ζύγι 11/7/2011: Πότε επιτέλους θα πληρώσει κάποιος;» και «Θα τα καλύψουν όλα ως συνήθως όπως τη δολοφονία του υπολοχαγού Χαραλάμπους Χαράλαμπου στις 5/11 2009 από ελαττωματικές χειροβομβίδες».

Στην περιοχή συγκεντρώθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Στη συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής έλαβαν μέρος ο παραιτηθείς και ο νυν υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας και Δημήτρης Ηλιάδης, ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, ο υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης και ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Λουκάς Λουκά.

Επίσης έλαβαν μέρος ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, η Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Άμυνας, Εξωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο υποδιοικητής του Ναυτικού, ο υποδιοικητής της ΙΙΙ Ταξιαρχίας Υποστηρίξεως και πρώην Πυροτεχνουργός της Αστυνομίας.

Στη συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας κλήθηκαν και παρέστησαν επίσης έξι εκπρόσωποι των συγγενών των θυμάτων της 11ης Ιουλίου.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: